La tradició aquesta del Dijous Gras deu ser una cosa molt principesca (de Principat, principesca; lògica pura…), perquè al nord del País Valencià no n’havíem sentit a parlar més que per TV3 (abans ens la tallessin, és clar!). De fet, un simbol tan propi d’aquesta festa com la botifarra d’ou jo l’he descoberta a Barcelona, ja ben grandet (bé, passats els 25, quan ja no tenia el Carnet Jove). I la pregunta retòrica que veieu al títol del post va ser la que em vaig fer la primera vegada que en vaig veure una en viu i en directe: que friki em va semblar, tu! Ara, ja passats els trenta, m’assabento per Descobrir Cuina que la botifarra d’ou és pròpia de Barcelona i les comarques que l’envolten, també conegudes com Àrea Metropolitana de Barcelona.
En tot cas, és una descoberta de collons, que diriem a la meva terra on som uns malparlats de collons (ui! perdó… per la repetició! jejeje). Jo sempre l’he comprada a Embotits Selectes Montse, la meva xarcuteria de capçalera a la Boqueria. Però enguany provaré la d’El Rebost de l’Ibèric, una botigueta que tinc prop de casa i sobre la qual ja tinc ganes de fer-ne un post…
La veritat és que tenia la intenció de fer un text més llarg sobre la tradició aquesta tant exòtica per mi com és el Dijous Gras. Però he vist aquest de Menjar sa (un bloc relativament nou però que ha entrat amb força a la gastrosfera.cat) i he decidit que jo no puc dir ni més coses ni tampoc dir millor les que allà s’hi diuen. Per tant, si us interessa la cosa, us aconsello que li feu una visiteta…
Sí, sí, i tan Principesca! És una tradició típicament catalana, però també la pots trobar a Mallorca, on el dia de Dijous Gras es fan ensaïmades casolanes farcides de sobrassada amb codonyat.
Caram! M’ha sorprès el títol del missatge perquè per mi, que sóc del Vallès, no hi ha res de més normal que la botifarra d’ou per Carnestoltes.
Ben bé que la riquesa gastronòmica del nostre país és ben diversa i cal no només conèixer-la sino també difondre-la.
Salut!
Hola Picarona!
Certament, som un país tan ric gastronòmicament que un pot arribar a la majoria d’edat sense haver tingut notícies de la botifarra d’ou!
I estic molt d’acord amb la teva opini: no solament l’hem de conèixer; l’hem de difondre.
Salut!
Doncs podries provar la que fan a la xarcuteria del carrer Comtal o bé la de la Botifarreria de Santa Maria… Però d’aquesta última prefereixo la botifarra amb pomes al curry… Una delícia!
Hola Sara Maria!
Prenc nota de la xarcuteria del Carrer Comtal: tot i que la conec (hauré passat 100 vegades epl daant) mai m’havia aturat a veure que oferien. M’encanta aquest intercanvi d’informacions!
La botifarreria de Santa Maria també la conec i comparteixo l’opinió sobre la de pomes al curry. Ara, a mi em té robat el cor la que porta fetge gras… mmmmmmmmmmmmmmmmmm