Sobre el bloc

Aquest bloc va nàixer l’any 2007 com a canal d’expressió d’una parella d’afeccionats a la gastronomia encuriosits per tot allò que envolta una bona taula: una recepta ben pensada, saber trobar el producte adequat, acudir a la botiga precisa que primer has hagut de localitzar, una ampolla de bon vi, o una llesca de pa de veritat.

El nom del bloc l’agafem d’una recepta de la cuina popular del nord del País Valencià, d’on Massitet és originari; i que a casa de les seves àvies i la seva mare es feia i es fa habitualment. Posats a anomenar-lo, ens va semblar una bona manera de reflectir què volem que sigui: recull el nom d’un plat popular (una cuina que ens apassiona), ens deixa fer un petit homenatge a les dones de la família (com a moltes, autèntiques vetlladores de les menges de sempre) i reflecteix l’esperit final que volem que tingui aquest bloc (una barreja de coses bones fetes amb carinyo i a foc lent).

Nosaltres no ens dediquem professionalment a res relacionat amb la cuina i la gastronomia: tots dos ens dediquem a l’ensenyament i l’educació. Ens agrada cuinar, menjar, beure. Però ens agrada sobretot parlar-ne, per poder compartir les coses que sabem i aprendre el que desconeixem. Això és el que hem aconseguit des que el vam crear i així volem que continue per molts anys. Per tant, no busqueu en aquest bloc un discurs expert ni professional: no el tenim. Això sí, trobareu passió, estima, claredat, franquesa i honestedat. D’això, creiem, sí que en tenim.

Salut!

Massitet | Josep Àngel Guimerà                       Kissumenja | Susanna Fruto

massitet@gmail.com                                       kisumenja@gmail.com

18 pensaments sobre “Sobre el bloc

  1. Hola Massitet i Kissumenja!! Tot i conèixer els vostres noms per mi no deixareu de ser el massitet i la kissumenja! Molt bé que hàgiu sortit de l’armari!! Tard o d’hora acaba sent inevitable… Per cert no m’he trobat en el vostra llistat de blogs de cuina… 😦 que m’afagireu?? Ja sé que som dos cuinetes però també existim! Petons guapíssims!
    NUNI

  2. Massitet (Josep Àngel) i Kissumenja (Susanna), gràcies per ser com sou i a veure si ens veiem aviat en un altre d’aquestes trobades que s’organitzen periodicament. Una abraçada

  3. Per fi es desvetlla tant de misteri…
    L’Aleix i jo ens vam passar una bona estona fent hipòtesis sobre el vostre anonimat: que si us dedicàveu al món de la gastronomia, que si per motius de feina no podíeu revelar la vostra identitat, que si, en realitat éreu espies de la NASA.
    Què decebedor, però si sou mestres… com jo!
    Celebro que hagueu sortit de l’armari, tot i que el nom i la professió de cadascú és només una petita parcel·la insignificant de la seva totalitat i, per als que us llegim de tant en tant, sempre sereu Massitet i Kissumenja…
    Bé, ja ens explicareu el per què de tant misteri…
    Petons!

  4. Hola a tothom!
    Abans de res, gràcies pels vostres comentaris tan carinyosos, com sempre. Quina joia anar constant tan sovint que estàs rodejat de bona gent!

    Cuinetes, no sabeu el greu que ens saps que encara no estigueu a Gastrosfera.cat. Estava convençut que us havia inclòs només arribar de Girona, però es veu que la memòria em va jugar una mala passada: us vaig agregar al lector de blocs, però no a la Gastrosfera! Ara mateix us hi poso… Quin greu, tu!

    Per cert, Nuni, ens encanta que continues pensant que per tu som Massitet i kissumeja: tot i fora de l’armari, ens agradaria continuar sent-ho per a tothom!

    Josep, et podria fer el mateix comentari sobre la vostra manera de ser. Un plaer tenir-vos a prop i esperem poder aclarir-nos una mica l’agenda per poder passar més estones amb tots vosaltres. Totes serien poques! 😉

    Xavi i Rosa Maria, què dir-vos? Com molt bé heu explicat en un altre comentari, tenim vides gairebé paral·lles. Gràcies per ser-hi i, també, per les vostres ganes i passió! D’això tampoc us en falta!

    Hola Anna i Aleix!
    La veritat és que això de l’anònim va ser una cosa més aviat meva de quan vaig crear el bloc que no pas de la kissumenja, quan s’hi va afegir mesos després. Resulta que sóc professor d’universitat i, en el moment de crear el post, vaig voler separar els dos mons en què em movia. No sabia on hem podia portar el bloc i vaig preferir ser una mica cautelòs. Vist amb perspectiva no és per tant, però clar… Ara és molt fàcil! 😉

    Per cert, també ens encanta que continueu pensant en nosaltres com a Massitet i kissumenja! Gràcies!

    Besets a tutti quanti!!!

  5. Nuni, carinyo, que ens fas posar vermeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelllsss!!
    El honor és nostre de poder compartir estones amb vosaltres. Tan de bo en fossin més!

  6. ei parella, us tinc com a pagna d’inici i no tinc els vostres correus.
    m’agrada molt tot plegat, i ademés m’entra gana domés de mirar…..
    vaig a fer-me el dinar, besets.
    ens parlem promte pel tema forns!!!!!!!

  7. Xiquet de Vinaròs!!
    Que mos tens de pàgina d’inici i mos hem emocionat de saber-ho!! jajajaja
    Gràcies per les visites i per deixar-nos comentari, que ens ha agradat molt!!

    I parlem prompte pel tema forns, que la cosa està que crema! jajajajaja

    Besetes i abraçades!

  8. Hola Josep Àngel i companyia!
    He rebut un missatge al mòbil de la Marta Civil i per això us he trobat. Dius que em vas enviar un missatge, però jo no he rebut res. Ara ja sé on sou. Com veieu, jo fa pocs dies que he començat el blog, i encara està molt verd. Però vaja, ja anirà creixent!!

    A reveure!

  9. Hola a tots!
    Estic encantada d’haver trobat un blog com aquest. Soc amant de la gastronomia i dels bons restuarants.
    M’agradaria aporta un nou restuarnt i que a mes a mes aquest mes fara les jornades de la galera un marisc impresionant.
    Aquest restaurant esta situat al Montsia i es diu l’Antic Moli a Ulldecona.
    Jo hi vaig sempre que puc. te un menu degustacio te de tapes impreisonat. El plat mes sorprenen son el kebab de galera i les oliveres milenaries ja que es un contraste de textures, aromes i cruixents.

    Ja m’ho direu.

    Gracies a tots els amants de la bona gastronomia

    1. Hola Mireia:
      Moltes gràcies pels comentaris que fas sobre el nostre bloc: ens fa molta il·lusió saber que us agrada el que expliquem!!
      Tenim present el restaurant que ens comentes i, de fet, el tenim a la llista de pendents. No se si ho has vist, però natros som molt fans de Les Moles, just al costat del que ens recomanes.
      Prenem nota del menú de les galeres, que ara és la millor temporada, no??
      I no et talles per fer aportacions: si són tan bones com estes, ens en farem un fart de menjar bé!!

      Salut!

  10. Nois, em trec el barret!,teniu un blog molt interessant,hi”vindré” sovint.Gràcies per incloure’m al vostre blog(us he deixat comentari al meu).M’ha agradat molt això de KISSUMENJA…el meu home s’hi sent identificat…A REVEURE! Mercè-Destapant Cassoles.

    1. Hola Mercè!
      Moltes gràcies per la teva visita i pel teu comentari! Ostres, quina cosa més maca ens dius: tornaràs! 😉
      Ja veig que al món hi ha algun que altre queshomenja… jajaaaj

      Apa, a continuar destapant cassoles!! jejee

      Besets!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s