Mercats i comerços

En aquesta pàgina us donem el nom i les adreces de diferents botiques i mercats on ens agrada anar a comprar. Hem agrupat els mercats per una sola raó: si no ho féssim, les parades de la Boqueria considerades individualment ocuparien mitja llista! No totes són botigues per anar a comprar cada setmana i no són comparables entre elles per molts aspectes. Ara, a totes trobareu productes de qualitat. I sempre, sempre, cordialitat i coneixement del què et venen, una premisa bàsica per aparèixer en aquesta llista. Per cert, n’hi ha tantes que recomenaríem, que la llista seria el dobre de llarga!

La Boqueria (Barcelona, Barcelonès)
Recomenar la Boqueria per fer compres gastronòmiques és com recomenar menjar quan algú té fam: una obvietat. En tot cas, nosaltres hi anem perquè ens agraden el vegetals especials que té Soley i les fruites i verdures de Cal Neguit, on venen producció pròpia integrada. A Embotits selectes Montse hi anem cada cop i a La Masia de la Boqueria  hi passem tot sovint. La vedella d’Eva Lugo és la nostra i fa poc em descobert el porc ibèric fresc d’Aroma Ibèric. Maria Lluïsa Sanz Gaña ens ven un peix insuperable i Avinova ens proveix d’aus fresques i derivats. El bacallà, anxoves i arengades, a Gomà. Aquests són els fixes, a partir d’aquí…

Per si algú no sap on trobar-la, cosa estranya ja… 

El Rebost de l’ibèric (antic Casa Luciano) (Barcelona, Barcelonès)
Ja n’hem parlat en algun post d’aquesta botiga: embotits ibèrics i catalans de primera qualitat, també italians. Formatges de Catulunya, la península, França i Itàlia. Conserves de peix i verdures de tota la zana cantàbrica i càrniques de la meseta. Pastes, pans i rosquilles italianes. A sobre, cuina alguns plats excel·lents. Jo crec que és una visita imprescindible si sou gormands…

Al carrer de Lucà, a Sant Gervasi

El celleret (Barcelona, Barcelonès)
Petit celler situat a la part alta de Barcelona. És el nostre proveïdor oficial del Vermut Reserva Izaguirre i de la majoria dels vins que bevem normalment.Tenen una bona oferta de catalans, inclosos caves. També tenen licors i destil·lats de primera qualitat, aixi com la millor oferta de cerveses del barri. Des de fa un temps van ampliant l’oferta de conserves, sobretot de peix i marisc. De fet, des de fa un temps es pot fet el vermutillo en una rebotiga interessant.

Al carrer de Cryawinckel, també a Sant Gervasi

Vila Viniteca (Barcelona, Barcelonès)
Aquesta recomenació és com la de la Boqueria; una obvietat. La millor botiga de vins de Barcelona i provablement de les millors d’Europa. Oferta inacabable de vins, destil·lats i tota mena de licors. Copes, decantadors, llibres. Tot el que calgui per gaudir del vi. Al costat de la botiga de vins tenen el Colmado, la botiga original, amb una cava de formatges brutaaaaaaaaaaaal. Conserves, sals, olis, etc… Vas d’una a l’altra i surtes per fer un àpat gourmet d’altíssim nivell.

Al carrer d’Agullers, 7

Casa Gispert (Barcelona, Barcelonès)
Encara que no sigueu amants de la cuina o del menjar, aquesta botiga ja es mereix una visita a aquesta botiga amb més de 150 anys d’història. Els fruits secs no és el comprem a cap altre lloc, com les herbes aromàtiques seques. Les panses ecològiques, les anous del país, les macadàmies… Abundància d’olis i vinagres, sals, pebres i altres espècies. El café, el molen cada dia, no està malament…

Al costadet mateix de Santa Maria del Mar i molt a prop de Vila Viniteca. Des de fa poc, també a Girona

La Botifarreria de Santa Maria (Barcelona, Barcelonès)
Carn fresca de porc blanc (de la raça Duroc, especiífiquen) de bona qualitat i una tria de formatges remarcables. Ara bé, l’oferta potent la tenen en botifarres freques i embotits de porc d’elaboració pròpia. La botifarra amb poma, la de fetge gras o les  que fan amb diversos bolets són brutals. Fan llangonisa amb fruits secs i diverses innovacions que sumen a les produccions tradicionals molt recomenables.

A l’altra banda de Santa Maria del Mar…

Mas Bacus (Barcelona, Barcelonès
Celler situat a l’Eixample Esquerra amb una molt bona oferta de vins i caves, licors i destil·lats varis, Darrerament estan desenvolupant la part de menges sel·lectes, encapçalada pels formatges i amb olis i vinagres. També productes diversos per al consum de vins Fan cursos i cates i no solament de vins: la de formatges del Pirineu amb maridatge és genial. Es menja molt bé i conec pocs llocs amb una carta de vins tan gran. jejeje

A Enric Granados, a prop de la Diagonal

Forn Fortino (Barcelona, Barcelonès)
El millor pa de Barcelona l’he trobat aquí. I no parlo de pans especials: estic parlant del pa de cada dia, el blanc de sempre tan dificil de trobar. Tenen forn de llenya i l’oferta és molt extensa. També tenen una oferta de dolços molt atractiva, d’on destaquem la coca de crema i canyella. Rosquilles, coques, croissants amb tota mena de llavors i d’ingredients novedosos. Mescla de tradició i innovació molt suggerent.

A Travessera de Gràcia, al cor del barri

La italiana (Barcelona, Barcelonès)
Botiga de delicadesses no solament italianes, com dóna a entendre el nom. Oberta el 1904 per la mateixa familia genovesa que la regenta, hi domina la cosa provinent de la península itàlica, des de past (també de fresca de producció pròpia), espècies, olis, converses vegetals i embotits, amb un destacable mortadel·la. Pèrò també hi ha productes sel·lctes ibèrics i catalans. Molt interessant, de veritat.

A Bonsuccés, molt a prop de la Boqueria

Colmado Quilez (Barcelona, Barcelonès)
Oferta descomunal de qualsevol cosa que se vos acudeixi relacionat amb la gastronomia; conserves vegetals, de peix, i marisc; embotits; formatges; fruits secs, galtes, dolçosUn autèntic basar on també trobareu una bodega interessant i abundants cerveses d’arreu del món. A nosaltres ens crida l’atenció l’oferta d’aigues, que deu superar la trentena de no pas menys països. Fins i tot la marca blanca (fruits secs, café, conserves) és destacable…

En tenen diverses, però la més guapa està a Rambla Catalunya amb Aragó. El local és preciós…

Colmado Murria (Barcelona, Barcelonès)
Oferta molt interessant de productes sel·lectes. No en destaca tant la quantitat (a veure, tampoc es queden curts…) com una acurada sel·leció: saben el què venen i perquè venen allò i no una altra cosa. Una de les millors col·leccions de formatges catalans que he vist mai: tenen tots els millors. Caves, vins, embotits ibèrics i catalans completen el gruix de l’oferta. La botiga, d’arquitectura i decoració modernistes, ja mereix una visita per ella mateixa.

A l’Eixample dret, molt a prop del Mercat de la Concepció.

La bodegueta (Vinaròs, Baix Maestrat)
La destaco per ser l’única ofeta gourmand de Vinaròs i, pel que conec, de tota la comarca. Pot competir amb alguna de les botiques de Barcelona que citem, però el merti està en fer-ho en una ciutat d’uns 25.000 habitants on menjar bé encara és sinónim de peix i marisc per moltes persones. Bons pernils i embotits, selecció acurada de formatges i fetge gras, així com conserves de peix i vegetals. Cuidada la secció de vins i caves. amb poc però de qualitat. Imprescindible, inevitable de fet, a Vinaròs.

Al cor de Vinaròs, al Baix Maestrat

Pastisseria Escribà (Barcelona, Barcelonès)
Tot el que hem provat és excel·lent i és la nostra proveïdora oficial de bunyols de vent per la Quaresma i de panellets per a Tots Sants. Tampoc hi ha res a descobrir; nissaga de pastissers que són una referència a Barcelona des de fa generacions (un parell pel cap baix). Bons pastissos i també bon lloc per smorzar i berenar. Quan ens volem fer un regal, hi anem…

A les Rambles, a tocar de la Boqueria

8 pensaments sobre “Mercats i comerços

  1. Podríeu provar el forn Boix, al carrer xuclà tocant a la Plaça Elisabets. I també, un clàssic, la Granja Viader, on es va inventar el Cacaolat, amb llet fresca sensera, semidescremada i descremada, també al carrer xuclà però més a prop del carrer del Carme.

  2. Hola Sara Maria!
    Coneixem tots dos llocs, amb més profunditat el forn Boix. Efectivament són molt bons llocs amb una bona oferta. De forn, per exemple, també ens agrada el Mistral de Ronda Sant Antoni i la barcelona-reyjkiavik, encara que aquesta darrera amb matisos.
    Però això de fer tops és un problema! No caben tots i has de triar…

    Gràcies per la visita, Sara maria!

  3. Al Mistral genials els croissantets petits farcits, dolços i salats, i les ensaïmades, clar. Al Barcelona-Reyjkiavik estic d’acord amb tu, s’ha de matissar més.

  4. hi ha un xiflat a l’Ampolla que encara fa els croissant amb mantega (inclús a l’estiu) i els ven a 1€ perquè la gent no ho entén, però ell segueix fent-los igual.
    haurieu de veure la pastisseria individual, de conya. de fet, en Paco Torreblanca ho va sentir moltissim quan li va dir que se’n tornava cap a casa.
    Sergio és un crak….

    1. Juanjo, xiquet!
      Ja me donaràs la direcció la setmana que ve, que aquí hem d’anar i parlar-ne al bloc! QUe pareix que al sud de Catalunya i al nord del País Valencià no passa res i també hi ha coses ben bones!!!

      Gràcies per la visita, xicuelo!

    1. Òstia, tio canya!
      Quin disgust! A vore si arribo a temps d’emportar-me alguna botelleta, algun foie i alguna llauneta, que de tot en tenis de les bones…
      Disgust, txé, disgust…

Deixa un comentari