Ceba, polpets, panses i pinyons

Sergio i Maria són dos dels bons amics que hem aconseguit conservar a Vinaròs malgrat el poc que baixem al poble. A Sergio el conec, literalment, de tota la vida. De menuts erem veïns i ens vam afartar de jugar al carreró que hi ha darrera de Ca Massita i on donava també casa seva. A més, a la fleca de la meva família eren famosos: els seus sacs de pa, que en dissabte podien arribar a contenir 15 barres, eren els més grossos que es despatxaven a casa. És el que té ser una família panarra amb quatre fills en edat de créixer! A Maria també la conec de tota la vida, però de forma diferent: no ens vam fer amics fins que es va fer parella amb Sergio, però la seva família és de Vinaròs de sempre i això al poble implica(va) que sabies qui era. De fet, Maria és pocha, família del restaurant degà de Vinaròs.

Sergio i Maria són una de les tres parelles amb qui sempre quedem a sopar quan baixem al poble. No hi poden faltar Ruben i Vane (la del millor pastís de formatge del món) ni Àlex i Laura (que igual et fa unes torrijas impressionants com una Guiness cake per a 40). Fem torns: cada dissabte -que sol ser un cop al mes- anem a casa d’un, que s’encarrega del gruix del sopar. La resta portem un vinet i uns (molts) caves i/o les postres.

IMG_2684.JPG
No sé què està més bo, si la ceba o els polpets! Oh! | Olletadeverdures.cat

Va ser un dissabte d’aquests, juraria que el primer des que vam instaurar la tradició de quedar sempre per sopar a casa d’algú, que vam descobrir la recepta que avui compartim amb vosaltres: polpets amb ceba, panses i pinyons. Una recepta tan bona que, com passa tan sovint, sembla estrany que sigui tan fàcil de fer. Nosaltres la preparem amb polpets perquè és com més ens agrada, però es pot fer amb cananes, amb sípia o amb calamar. Les hem provades de les quatre maneres i són ben bones. Aquí va la recepta per la típica parella sense fills:

3 cebes grossetes

400 grams de polpets (si li foteu mig quilo, això que guanyeu 😉 )

Un grapat de panses

Un grapat de pinyons

Oli d’oliva verge extra i sal

Tallem la ceba en juliana fina i la posem a ofegar a un cassola -preferiblement de ferro- amb un bon raig d’oli d’oliva i sal, perquè suïn i es vagin fent a poc a poc. No volem violència, en aquesta recepta. Quan la ceba comenci a transparentar, posem els popets i pugem una mica el foc, però no gaire. Quan els animalons comencin a queixar-se, abaixem el foc i afegim les panses i els pinyons. Ho tapem i ho deixem ofegar fins que els polps estiguin tendres. Podeu anar vigilant i afegir una mica d’aigua si queda massa sec. La intenció és clara: que quedi ben sucós per poder mullar-hi pa. La salseta que queda és sensacional!

És una recepta fàcil i ideal per a quan venen convidats: a més d’estar boníssima, té un punt original i pots deixar-la feta hores abans de l’àpat. Maria sosté, i jo hi estic d’acord, que el plat guanya si el deixes reposar unes hores. Nosaltres sospirem perquè Maria el cuini quan, cada quatre mesos, toca sopar a casa seva. Ens surt bona, però ella la té dominadíssima! Bravo!

Salut!

Anuncis

5 thoughts on “Ceba, polpets, panses i pinyons

  1. aquestes panses i pinyons m’hi han agradat molt, afegides als popets! Que bé que us ho passeu, parella. Una proposta deliciosa i segur que un sopar ben llarg…. petons!

  2. Recollons pandereta quina gana m’heu fet venir!!! Aquest plat tan suculent el cuinen en algun restaurant de Vinaròs? Dieu-m’ho, si us plau, que agarro lo cotxe i baixo des de Sabadell aposta per menjar-me’n un bon plat!!!

  3. Retroenllaç: health alliance Plans

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s