Tres tapetes bones, vistoses, fàcils… i nadalenques!

Com ja us va explicar Kissumenja fa uns dies aquí, fa unes setmanes vam anar a gaudir d’un curs de cuina amb el xef i blocaire Xesco Bueno al Taller de cocina Sabores, a Gràcia. A part de la dimensió social i docent (ens ho vam passar bomba i van aprendre un munt!), la veritat és que en vam treure unes quantes receptes ben bones, interessants i vistoses. Tant, que tres les pensem incorporar al menú de la nit de Nadal

 De fet, totes tres són mooooolt fàcils. Però al mateix temps tenen cosetes que els donen un toc d’originalitat i sofisiticació que les converteixen en un opció molt interessant per un àpat assenyalat: ingredients de festa (bolets, foie), presentacions glamorouses (doneu un cop d’ull a les fotos!) i molt bones. Aqui les teniu, que estic segur que algú les aprofitarà!

DSC_0226.JPG
Sandvitx de poma i foie micuit | Olletadeverdures.cat
  • Una placa de pasta de full congelada
  • Sucre i canyella en pols
  • 80 grams de foie micuit
  • 500 grams de poma
  • 20 grams d’aigua
  • 20 grams de sucre
  • una branca de vaïnilla

Primer de res, preparem una compota de poma posant la fruita ratllada, l’aigua, el sucre i la vaïnilla. Per posar la vaïnilla obrirem la beina i l’obrirem per la meitat de dalt a baix. Llavors, treurem les llavors que té a dins i que són el que dóna gust. Ara, no ens enganyem: si us fa mandra, agafeu una mica d’essència o de sucre vainillat, que n’hi ha a tots els súpers.

Llavors, agafem la pasta de full un cop descongelada i l’estirem una mica amb el corró. Hu posem una mica de sucre i canyella i la pleguem per la meitat. La tornem a aixafar una mica amb el corró i la tellem a daus d’uns quatre per quatre centímetres -que es pugui menjar d’un mos. Els posem al forn a 220 graus fins que estiguin cuites i cruixent. I, també, que hagin pujat força: els hem de poder partit per la meitat per posar-hi la poma i el foie, com es veu a la foto. Per tant, no patiu si la pasta fullada puja molt: amb cada cub d’aquests farem un sandvitx. I a menjar tebis, que és com estan millor!

DSC_0247.JPG
Capuccino de bolets | Olletadeverdures.cat
  • 1 litre de brou fosc de carn (diu Xesco que amb el de carn de tetrabrick ja queda bo)
  • 20 grams de bolets secs (els que vulgueu: ceps, camasecs, trompetes)
  • 300 grams de nata amb un 35% de greix

El dia abans, fem bollir la nata i la retirem del foc. Afegim 5 grams dels bolets i una mica de sal. Deixeu refredar, ho colem i ho deixem reposar 24 hores. Fem bollir el brou i afegim els bolets restants un cop l’hem tret del foc. Ho triturem tot ben triturat (que no quedi restes dels bolets) i ho posem a una tassa de café (recordeu que és un capuccino! 😉 ). Llavors, montem la nata -que també tindrà gust de bolet- i ho posem a sobre del brou. Divertida i molt sorprenent, de veritat!

DSC_0246.JPG
Quallada de foie i peres tofonades | Olletadeverdures.cat
  • 500 grams de nata de 35% de greix
  • un pessic de sal
  • 125/150 grams de foie micuit
  • 2 sobres per fer quallada de Royal

Escalfem la nata i hi desfem el foie. Afegim un polsim de sal i hi posem els dos sobres de quallada. Ho removem constantment durant uns cinc minutes sense que arribi a bullir. Seguim, en tot cas, les instruccios del fabricant de la quallada. Ho deixem reposar i que qualli, que agafi densitat. Pelem les peres i les tallem a trossos no gaire grossos, per a que la poguem posar com es veu a la foto, ben mona. La posem al microones 30 segons al màxim amb dues gotes d’oli de tòfona. Per servir-ho, agafem la quallada i la removem enèrgicament amb la cullera, per a que es torni un pèl més líquida. Hi posem les peres a sobre i llestos! A nosaltres ens va agradar més aviat fred que tebi. Per a gustos, colors.

Colla, vosaltres mateixos. Però jo tinc la sensació que si les proveu triomfareu força al Nadal…

Salut!

Advertisements

16 thoughts on “Tres tapetes bones, vistoses, fàcils… i nadalenques!

  1. Estic per fer-los tots tres!!!! mira que la setmana passada a Gipuzkoa per tot venien llet d’ovella i potets de coall per fer la quallada a casa… i vam pensar que no la faríem…
    Bé, haurem de fer l’hacendado!!
    Gràcies per les tres propostes, i més sabent d’on venen!!

  2. A mi també em toca el sopar de la nit de Nadal i a casa nostra tampoc faltarà una de les tapes que vam fer amb el Xesco. Quina serà????????? Us ho podeu imaginar…

    Petonets!
    Anna

  3. Hola colla!
    Mira que sabia que les tapes d’en Xesco triomfarien i no pas poc! 🙂

    Calpena, bona tria! Ens va agradar molt i més fàcil no pot ser! 🙂

    Sara Maria, com ho saps!

    Marina, va vine! Et farem lloc a taula. Ara, si fas les tapetes segur que no et cal venir! jejeje 🙂

    Llepafils, veig que te sumes al Capuccino també!

    Sandra i Xavi, vinga va! Ja ens diuren què tal! Trobo que un Sassó Parera no quedaria malament… 😛

    Jordi i Alba, quina llàstima això de la quallada! Bé, amb l’Hacendado també ens en sortirem… El trio pot ser, certament, guanyador! jajaja

    Miquel, tota la raó del món!

    Arantxi, què tal? Quan de temps, és veritat! Això del capuccino és molt “resulton”. Ja ens contaràs, si el fa!

    Anna, el capuccinoooooooooooooooooooooooooooooooo!!! jajajajajaj Petonets!

    Colla gràcies per la visita i els comentari! Salut!

  4. Hola! les faré totes tres demà a la nit, de fet ja començo a preparar cosetes i volia saber: per a quantes persones són les receptes tal i com les presenteu? Gràcies i molt bones festes!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s