Variacions de crema (catalana) especiada

Anem a ser sincers: tot i que ens havien cridat l’atenció alguna que altra vegada, mai havíem aconseguit organitzar-nos per participar en cap de les convocatòries que circulen per internet cridant a la cuina compulsiva dels blocaires del món mundial.Segurament, no ens devien resultar prou atractives com per mirar de trobar el temps que cal…  Tret de La recepta del 15

No vam participar a la primera perquè va ser en petit comité i no ens vam assabentar. Però a la segona ja hi vam acudir amb una pizza irlandesa i a la tercer, que és la d’avui, també hi acudim. Ells llocs són les persones, diu una amiga meva. Parafrasejant, pensem que les convocatòries també són les persones. I veure el bon rotllo que hi ha al darrera i, sobretot, haver conegut en Xavi i la Sandra d’Els fogons de la Bordeta han estat una gran motivació per acudir amb una recept.

Crema…catalana? No del tot…
La crida del mes de març, molt encertada tenint present que estem a les portes de Sant Josep, ha estat la crema catalana. Nosaltres hem seguit la crida una mica a mitjes. És una crema catalana? Sí. Però… li hem donat el toc que tant ens agrada de les cinc espècies que vam dur d’Irlanda i n’hem fet aplicacions una mica diferents… Com han fet la majoria de les persones qeu hi han participat, de fet: mireu quines receptes!  Sant Josep deu estar botant d’alegria…

DSC_0100.JPG
Les cinc espècies, el cruixent de la galeta, el toc de la fruita... Nyam! | Olletadeverdures.cat

Hem jugat amb pols de galeta, que podeu veure en primer terme a la foto i que hem copiat vilment de Borja, el cuiner de l’Àtica. També l’he espolsada per sobre d’una més tradicional, encara que a dins hi havia maduixes i pinya! És la de la foto, amb una mica de merenga darrera de la fruita -per anar aprofitant les clares! A més, vam fer proves amb pot de iogurt, la pols al fons, a dalt i al mig… La més fotogènica, però, la publicada.

Per cert, que l’escalfor de la crema acabada de fer posada a sobre de la fruita fa que es coguin una mica i soltin un suquet que li dóna un afegit de gust de fruita molt bo… Per cert, que la pols de galeta també dona un punt cruixent i de torrat molt bo, que acompanya perfectament la crema i la fruita. Nostamal, la veritat.

La recepta? Buf, quina mandra! 😉 Internet en va plena i nosaltres hem fet servir, sempre, la de la nostra pastissera cibercasolana de referència: la Gemma, de La cuina de casa. Perquè publicar una altra recepta de crema, quan ja n’hi ha de ben bones penjades? Tansols hem canviat la canyella per les cinc espècies. Per cert, avís per a navegants: aquesta barreja dóna un to més marronós a la crema. No us preocupeu, si la proveu!

Salut, crema i cremà, que és Sant Josep!

Anuncis

27 thoughts on “Variacions de crema (catalana) especiada

  1. Aaaaiii… que ens feu emocionar, home! És tot un plaer comptar amb la vostra participació macos, sou una mica culpables de l’empenta que ha pres la Recepta del 15 i ens vau ajudar a tirar endavant per posar-hi una mica d’ordre, jeje
    I la vostra versió és fantàstica, com no podia ser menys!
    Un petó gran!
    Sandra

  2. Je je je… veient el recull de cremes que han sortit, no m’estranya que Sant Josep salti d’alegria! Si les volem fer totes, tenim receptes per tots els Sants Joseps que ens queden de vida 😉
    Molt bona idea canviar les aromes clàssiques de canyella i llimona per aquesta barreja d’espècies, li deu donar un toc modern i exòtic sensacional.

  3. Quines versions més bones s’estan veient de la crema catalana. Aquesta està ben encertada, amb espècies, pols de galeta i fruites; tota una delícia. Una abraçada.

  4. MMMMMM Quin bona pinta!! Nosaltres també som amants de posar espècies als dolços…. ens encanta la xocolata amb un toc de pebre, el gelat de vainilla amb un polsím de nou moscada, la canyella a tot arreu ofcourse, iogurt amb mel i curry……fa delir aquesta barreja Irlandesa, Que sabeu que porta???

  5. Nois encara no havia passat per aquesta vostra!! estic fent tot un tour de cremes catalanes! jejeje M’agrada molt això de les 5 espècies, i la pinya, i les maduixes… Boníssima!!! Oitan que pot estar content Sant Josep! i els de la recepta del 15 encara més, és tot un èxit i s’ho ben mereixen! Ens han enganxat a tots al final eh! Per cert, acabo de veure un comentari vostre al timbal de poti-poti, moltes gràcies per anar passant pel Clubdecuines també! una abraçada!

  6. Snif!!! quin munt de receptes de crema, i cada una millor si pot arribar a ser!! Però amb les intoleràncies a la lactosa i als ous que hi ha a casa ens hem de conformar en mirar les fotos!!
    PTNTS
    Dolça

  7. Heu fet una recepta tradicional amb un toc exòtic que deu donar un contrapunt interessantíssim a la dolçor de la crema. és fantàstic veure totes les versions que tothom ha fet de la crema: tulipes, gelat, copa, amb melindros, amb el sucre “clavat”, més espessa, més clara, amb xocolata, amb maduixes… sense cap dubte, aquesta iniciativa ha fet desvetllar la imaginació de tots! Una abraçada veïns!

  8. Dos encerts, el primer fer servir les espècies (desde aquell sopar blocaire on vem prendre de postre la crema amb pebre de sechuàn… uffff) i la segona fer servir la recepta de la Gemma com a base.

    tot i que jo sóc defensor de la crema espesseida sense midò, pero vaja, en això sóc el raro 😛

    Una abraçada!!

  9. Com m’ha agradat això de les cinc espècies canviada per a la canyella.. Sant Josep si que haurà saltat d’alegria i també els que tindrem receptes per anys… Totes esplèndides i fetes amb molt de “carinyo” per participar en una iniciativa que no busca res més que compartir. M’agrada molt la foto. Una abraçada

  10. Hola colla!

    Hola Marina! Encara que algun que altre cop segur que tornarem a arribar tard, aquesta convocatòria no ens la pensem perdre! Gràcies per convocar-la i pera ajudar a posar en circulació tantes receptes i ordenar-les totes. A més, saber que hi ha més gent que fa el mateix, crec que és una alicient per mirar de ser creatiu o de pujar una mica el nivell: si més no, a nosaltres ens passa! 🙂

    Parella, no diem res que no pensem! I si us emociona… doncs benvinguda sigui l’emoció? 😉 Posar ordre, nosaltres??? Però si som uns desastres!! jajajaja Ànims i a seguir, que la cosa ja està consolidada!! Petonets forts.

    Taller, gràcies pel “piropo”!!! Mira, em volgut fer alguna coseta més per sortir de la crema de sempres. Ja que era la del 15… 😉

    Manel, gràcies! Una llàstima que no hagis pogut fer la teca: hagúes esta la més original, sense cap mena de dubte! Sabieu, colla, que n’estava preparant una de salada?? A la propera no faltis, eh? Que sempre aportes coses interessants!

    Sara Maria, ordre i mètode! Va! jajajaja

    Mercè, prenc nota: a mi m’agrada molt el toc que dóna el cardamom!!! 🙂

    MaryLou, jo crec que al final el que més li aporta és el toc de la fruita. Segur!

    Gemma, segur que tenim receptes de per vida!!! Bé, si més no tenint en compte l’esperança de vida actual!! Ves qeu no ens en quedi alguna per fer! jajajaajaj Les espècies li donen més aviat un aroma diferent. El sabor es nota, però el tóc de la llimona és tan present…

    Asela, gràcies pel comentari. La pòls de galeta és un contrapunt cruixent i terrós que dóna molt de joc, amb la crema. I més fàcil de fer no pot ser… Túrmix i au! 😉

    Gat i Gos, ara passo per casa vostra a explicar-vos un parell de coses sobre les espècies aquestes… 😉

    Hola Bet! Gràcies pel comentari i pel judici tan benevolent que fas de la recepta! I és ben cert que n’hi ha per a fer ballar Sant Josep tota l’eternitat! jajajaj Un plaer passar per clubdecuines i veure que en ensenyes… 🙂

    Gràcies, Josep!

    Ostres, Dolça… Amb el nick que téns i no poder gaudir d’una crema catalana! mmmm… haurem de parlar i quedar un dia per menjar-ne plegats! jejejej

    Mònica, jo no hi he pensat en fer-les servir en salat! Ai, que m’has despertat al curiositat! jajaj

    Carme, ho ha ben encertat: aromes! feia una oloreta, mentre feia la crema… jejejeje

    Mercè, estic molt d’acord amb tu: una de les (diverses) virtuts de la recepta del 15 és que ens ha despertat la creativitat a tots. Tots volem fer alguna coseta més! Per tant, benvinguda!

    Mestre, quina memòria! D’allà vaig treure la idea, que després vaig veure a divesos llocs més. I la recetap de la Gemma… aquí la tria era ben fàcil!!! jajaja Jo he d’explorar la crema sense midó, que la vaig fer un parell de cops i em va agrada molt… jejejejeje

    Síon, si les provem totes rebentarem!!! jajajaajajaj Ja podem anar posant-nos-hi! jajajaja

    Hola Eri! Aixó de les cinc espècies bé perque, des que les vaig provar, no me les puc treure del cap. Pregunta-l a Kissumenja, que fa setmanes que remuga: diu que les poso a tot! jajajaj Totes esplèndides i totes amb carinyo: sí senyora!!

    Moltes gràcies a tots per tornar a passar a dir la vostra! 🙂

  11. Carai , que de cremes que hi ha enguany , ja ho crec que deu botar d’alegria , i jo sense haver-ne fet mai, i ara en tantes de difierents no sé si sabré decidir-me en quina fer , però vos puc assegurar que la vostra de moment és la primera de la llista. una abraçada

  12. Hola Xisca!
    La veritat és que nosaltres tampoc som massa de fer crema, encara que ens encanta! I, vista la llista d’opcions, que la nostra sigui la primera de la llista és tot un honor! Ja ens diràs que et sembla, eh?

    Salut!!

  13. mmm… parella! quina bona pinta què té aquesta crema!! Un cap de setmana m’animo i poso en pràctica alguna de les vostres receptes de la terreta… que per gaudir de bon menjar, primer s’ha de cuinar.. jeje
    Saluuut!

  14. Hola!
    Inés, què tal!!! Va, a vores si fas alguna recepta de al terreta! Però hi ha un peatge a pagar, eh? Ens ho has d’explicar! Si no, no et donem permís! jajajja Salut, bonica!!

    Hola Marta! Les receptes de la Gemma ens han solucionat més de tres postres i algun que altre berenar! 🙂 I gràcies pel comentari sobre la crema! Una variació de clàssics pastissers, oi?

    🙂

  15. Ole!
    Quina alegria saber que us han agradat tant!! La veritat és que l’aroma que donen aquestes espècies són brutals…
    Ara mateix vaig a veure-les! Je! 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s