Conill rostit “amb regust de bosc”

Estic segur que, si us agrada cuinar, això que us explico ara us ha passat més d’un cop. De sobte, no sabeu molt bé perquè ni com, us ve de gust cuinar i menjar un plat que us recordi algun sabor més o menys abstracte. Un arròs que tingui gust de mar. Un pastís que us faci pensar en la tardor. Una amanida que us permeti gaudir del sabor i aroma de l’estiu… Doncs a mi em va passar fa uns dies, quan de sobte vaig tenir un desig irrefrenable de menjar un rostit que em fes pensar en el bosc. D’aquí ve, per cert, el títol tan coent i ridículament pompós que té el post d’avui… 😉

I d’on trec jo ara un sabor de bosc?
Això és el primer que vaig pensar tot just assumir que el desig l’havia de cobrir. Per sort, servidor de vostés ha pogut gaudir d’alguns plats que buscaven precisament transmetre aquesta sensació de bosc i la clau em va venir al cap de seguida: herbes aromàtiques, bolets (per sort, estem a la tardor) i tòfona. Com que dos pobres professors amb contractes temporals no es podem permetre comprar tòfona com Déu mana, vam obtar per un substitutiu de luxe: suc de tòfona comprat en aquella petita gran potència gastronòmica que és Castellterçol.

DSC_0108.JPG
El suquet que s'assoma per l'esquerra era brutal... | Olletadeverdures.cat

 

D’aquí surt el rostit que avui us presento. Ah! I la tria de la carn també va ser ben fàcil: a manca de porc senglar i llebre de caça, quin animaló pot representar millor el bosc en un rostit que el conill? Les mesures són per a la tan coneguda parella sense fills que omple tantes llars (de llogeuer) catalanes a principis del segle XXI:

Mig conill (nosaltres preferim la part del davant, per poder tenir les espatlles…)

Una ceba ben bonica i llustrosa

Un farcellet d’herbes aromàtiques

200 grams de bolets (nosaltres vam posar camagrocs)

250 ml de suc de tòfona

una culleradeta de pols de cep (o de qualsevol bolet)

Dos dents d’all

Sal, pebreoli d’oliva verge extra i un rajolí de vi ranci.

La cosa no pot ser més senzilla. Posem primer el conill salpebrat a rostir a la caçola amb el foc fort. Quan estigui ben colorat, el reservem i posem en el mateix oli la ceba tallada en juliana i els alls tallats no massa petits. Abaixem el foc i deixem que es vagi fent. Quan la cosa estigui que quasi és una melmelada, apugem un moment el foc i posem els bolets. Quan hagin soltat suc, tornem a posar el conill i tirem el rajolí de vi ranci.

DSC_0097.JPG
La carn va quedar toveta: el vi ranci va fer la feina... | Olletadeverdures.cat

Deixem evaporar l’alcohol, abaixem el foc al mínim i hi incorporem el suc de tòfona, el farcellet i la culleradera de pols de cep. Ho remenem, ho tapem i ho deixem coure fins que la carn del conill estigui supertendra. Jo, des que li vaig sentir dir  a l’insigne Fermí Puig que els rostits estan molt més bons si estan sobrecuits, els deixo allà que es passin de voltes tal com calgui…

El resultat? Doncs això:  conill amb regust de bosc. Sobretot a les aromes, dominades per el suc de tòfona i el bouquet. A la boca, en canvi, manaven més els bolets. Suposo que per la pols de cep, que és un dels recursos més efectius que conec si es tracta de donar gust de bolet als plats… Per acompanyar, un vi negre de l’Empordà amb molt de cos i molta caràcter d’un petit celler d’autor que hem descobert fa poc: Vins de Taller.

Buf, quin àpat ens van pegar, aquell dia!

Salut!

Massitet

Anuncis

13 thoughts on “Conill rostit “amb regust de bosc”

  1. un rostit ha de permetre sucar-hi pa, i aquest en té, i la combinació de bolets, herbes i tòfona segur que no falla i la foto no enganya: devia estar boníssim!
    si un dia trobes al mercat conill de bosc, compra’l, i torna-la a fer aquesta recepta, se t’acabaran els adjectius.

  2. Hola estimats!
    Sabia que aquesta recepta us agradaria! Si al final tant de parlar-ne ens sabem els gustos de tothom!
    Sara Maria, tens tota la raó del món, aquest suc de tòfona és brutal. Ara li posaré un mail al nostre Generós favorit per veure si em pot fer de traginer!! 😉

    Manel, estava moooooooooooolt bo. La veritat sigui dita! I tens tota la raó del món: fent servir la suggerència de la Sara Maria, la propera vegada aniré a Avinova a “pillar” un conill de caça. Vist l’exit del plat havent-lo improvisat força, no vull ni saber com quedarà planificant-lo i comprant carn com Déu mana! Ara, la cocció llarga i baixa. Oi, mestre?

    Xesca, gràcies! 😉

    Moltes gràcies, Starbase!! Ës veritat: tenia gust de bosc i, en concret, de bosc de tardor… 😉

    Sandra i Xavi, boníssim i molt fàcil de fer! Pot ser el més difícil seria el suc de tòfona, però es comercialitza a força lloc. Si no, una tofoneta de Conserves Ferrer (al Consum n’hi ha) segur que ajuda a trobar aquest punt! I bon cap de setmana!

    Anna, un berenar de forquilla??? jajajajja De tota manera, jo he comprovat que és molt millor mirar els blocs de cuina amb la panxa plena. Si està buida, és una tortura! jajajaj

    Xavier, tot el què podem! 😉 Si no ens cuidem nosaltres, qui ho farà? Ja en vam sucar, ja, de pa! jajajaajaj

    Estimats, moltes gràcies de veritat! Txé, com m’agrada xarrar amb vosaltres de viandes!

  3. Mira que no sóc gaire del conill, però amb aquesta recepta teua i la manera en què l’expliques, fins i tot gosaria fer-la i menjar-me-la. Si és que m’imagine els sabors i les olors que deu desprendre eixe conill i estic salivant. Enhorabona!!

  4. Hola preciositats!
    Gemma, jo trobo que no és pot dir millor! COm més pa millor, per l’amor de Déu!!! jajajja

    Francesc, si no t`agrada el conill, estic convençut que amb un bon pollastre de corral ha de quedar brutal! De fet, estic pensant en fer-lo amb pollastre, la propera vegada… 😉

    Sion, tu eres dels nostres, com la Gemma i el Manel: a sucar amb un bon pa, és clar que sí!!

    Salut i molt de pa, estimats!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s