Fent unes cervecetes amb els gastroblocaires…

Això de tenir un bloc de cuina és una de les millors coses que hi ha. Quan no és per un nap, és per una col i sinó per un bròquil, però pots arribar a tenir una trobada cada dia de la setmana per a menjar, beure o visitar ves a saber quina cosa interessant i, segurament, deliciosa. La darrera (a la qual vam assistir…) va ser la setmana passada. L’excusa, en aquest cas, era provar cerveces artesanes. I el fregao que es va muntar va ser de dimensions considerables!!!

Cerveses, xerrades i sopars…
Res d’una cerveceta a peu dret i uns riures mentre comentes la jugada. No, no: la cosa va començar amb una taula amb dos ponents i va continuar amb un sopar maridat per a gairebé 50 persones. Tot, a Ca l’Esteve, un restaurant que ja teníem ganes de conèixer des que Starbase ens n’havia parlat. I que a més té al capdavant a Xesco Bueno, un bon cuiner que també és blocaireUn festival, ja us ho podeu imaginar.

IMG_0433.JPG
Festival de cerveses artesanes a Ca l'Esteve! | Olletadeverdures.cat

Les dues xarrades van estar molt bé. Petràs (compte amb el web, és perillós!! :-D) va estar brillant amb la seva intervenció sobre els bolets, improvisada perquè el seu fill no va tenir temps d’arribar per parlar de les cerveses que ara comercialitzen. Vam aprendre tantes coses, que la seva xerrada es mereixeria un post sencer… Només un detall: el fill no va arribar perquè estava a El Prat esperant un avió carregat de bolets que arribaven dels EUA. Tonteries les justes, amb aquesta gent…

A mi, personalment, em va resultar molt interessant la xerrada sobre les cerveces que ens va fer en Salvador Fortea, mestre cervecer que fa unes joies que es comercialitzen sota la marca Bleder. Va fer una repassada a la història de la cervesa que em va regalar una dada que em va fer pensar: la costa mediterrània era territori cervecer fins que van arribar els romans i ho van omplir tot de vinya… M’agrada, saber aquestes coses! I jo que pensava que beure cervesa era poc meditarrani

Un sopar maridat per gaudir-ne molt…
El sopar que ens va proposar en Xesco Bueno va estar molt, molt bé. Tant pels plats en sí mateixos com pel meridatge que en va fer. La croqueta de cep tenia tant de gust a bolet que no semblava ni croqueta. Maridatge? Amb la rossa de Petras. A banda del maridatge simbòlic, la frescor de la cervesa ajudava a netejar la potència de la croqueta. L’amanida d’escarola amb sardines marinades i fruita (de fet, taronja) lligava molt bé amb la Bleder Pressen… que porta suc de taronja fermentat! Fresca i àcida, com l’amanida…

DSC_0252.JPG
Les croquetes de ceps eren directament brutals... | Olletadeverdures.cat

El calamar farcit de bolets, tinta i suc de carabassa va ser, per mi, el hit de la nit. Me n’hauria menjat dos plats! La intervenció de les faves, ocultes entre el suc, va ser un moment revelador: què bo! El meridatge amb la Petràs torrada no em va cabar de convéncer: la cervesa va punxar una mica. Del Senyor dels Bolets és molt millor la rossa. Bé, i el plat era tan bo que va enmascara la cervesa!

DSC_0258.JPG
El millor plat de la nit, el calamar farcit... | Olletadeverdures.cat

La galta de porc en fricandó amb rossinyol, Bleder drac i vainilla només va tenir un problema: va venir després del calamar! Clar, va quedar una mica enmascadara… Però la idea de fer servir la Bleder Drac (la meva preferida d’aquesta marca) per cuinar la galta i fer el maridatge va estar molt encertat… Un meridatge per gaudir-lo sense pressa.

DSC_0265.JPG
Boniato amb una mel molt fresca i gelat | Olletadeverdures.cat

Per acabar, de postres uns fruits de tardor (o, com va dir Starbase: “o sigui, boniatos”) em va agradat, sobretot per l’atreviment de maridar-lo amb una cervesa  d’una potència considerable com la Bleder Cova de Drac. Per a què us feu una idea de la cervesa que teníem entre mans: estava feta seguint el mestratge dels mestres cervesers russos, que van crear una cervesa que pogués fer de substitutu del cognac…

Gastroblocaires, una iniciativa lloable
Tot plegat ho vam poder gaudir perquè, com sempre, una colla de gent va decidir regalar-no el seu temps lliure per poder trobar-nos i fer alguna cosa interessant. Starbase, Xesco, Francesc Chicón i Serjo van ser els motivats aquest cop. Ells van crear el grup de Facebook Gastroblocaires precisament per organitzar cosetes de tant i poder trobar-nos. I, sobretot, aprendre coses. Crec que, després de menjar i beure, el què més ens agrada als que estem en aquest mundillo és conèixer més, i més, i més… Gràcies, doncs!

Ja veieu, amics, quan els blocaires quedem per fer unes cervecetes el divendres al vespre no ens hi posem per poc… 😉

Massitet

Anuncis

14 thoughts on “Fent unes cervecetes amb els gastroblocaires…

  1. Com us ho munteu! La cervesa té molta història, ara un tant amagada pel boom del vi, però molt interessant de conéixer. Fa uns anys, vivint a Alacant (l’exili), la meua germana i jo anàvem un dia per setmana al bar d’un belga que ens n’ensenyà molt. Conste que anàvem per pura curiositat científica, com us deu passar a tots vosaltres. M’enganye? Aquestes, me les apunte, que tenim una botiga especialitzada ben a prop.
    B7s

  2. Ho vaig gaudir tant que encara somric.
    Com ja vem dir el divendres, us agraim molt la vostra presència i el suport implícit que porta associat!

    M’alegro de que us agradès tant i que estigueu predisposats per a la propera… a veure si la liem una altra vegada 🙂

  3. Genial el Petràs, la seva intervenció i la primera cervessa, la rossa; i si, va ser molt interessant la història cervessera, però el meu plat preferit va ser l’amanida amb sardina i les croquetes. Felicitats als organitzadors!

  4. Va ser una trobada encantadora, com totes les que s’organitzen, encara que aquesta amb cervesa encara una mica més, la de coses que s’aprenen.
    Una abraçada

  5. Hola estimats!

    Roger, no me n’havia adonat!!! jajajaajajajajajaj Doble-hit involuntari! jajajja

    Queti B, tens tota la raó del món: la cervesa te una llarga història, també al nostre tros de planeta… Per tant, la recerca empírica està completament justificada!!! jajajaja Nosaltres també anem a una cerveceria del costat de casa a investigar! 😉

    Mestre Starbase, acudir a coses interessants no té cap merit. Sobretot si ho organitzen “amigatxos”. Per tant, va ser un plaer!!! Ja saps que el sector blocaire hooligan està amb tu!! jajajajaja I a veure si trobo la manera de posar en marxa allò que vam xerrar també amb el Roger…

    Mar Calpena, aquesta tarda anem a fer la cerveceta al xiringuito del tio que ens les va descobrir… Per tant, ja saps on trobar-les! I relativament a prop de casa teva… 😉

    Marta, bonica: a la propera ni se t’acudeixi faltar, eh???? Que és aixó de marxar de vacances a l’altra punta del món podent estar amb nosaltres!!!??? jajajajjajajaaj Va, muntem alguna cosa? 😉

    Ada, vols que en parlem de les fotos??? Et ben prometo que no és tan difícil; si les puc fer jo, les pots fer tu!!!! 😉 M’ofereixo a donar-te un cop de ma…I gràcies pels elogis: ens fas posar vermells!!!

    Roger, gràcies! Em moro de ganes de conèixer el garito en qüestió…

    Sara Maria, veig que tornem a coincidir! Treta de l’amandia, també per no perdre el costum: mai estem d’acord al 100%!!! jajajajjaj

    Sión, un plaer poder-vos saludar! No hi ha res com aprendre coses noves envoltat d’amics!!

    Moltes gràcies per tornar a venir i donar-vos el vostre parer. Això és el suc del bloc!!! 🙂

  6. Ei! Bon post per a recordar. Sens dubte tant l’ogranització com la companyia va ser de 10.

    Ens ho vàrem passar molt bé,a la vegada que vam aprendre coses noves degut a les magnífiques ponències.

    Gràcies per recordar-nos-ho.

  7. Hola estimats!
    Efectivament, Francesc, això és un dels secrets de la vida. No en tinc el més mínim dubte! I sempre et fixes en les coses suggerents, eh? Jo també em vaig quedar amb la copla del boniato!! 😉

    Xavier, que t’haig de dir: tu també ho vas viure en directe! Ens va fer molta festa compartir una estoneta amb vosaltres!

    Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s