Xesca, Xisco i l’ensaïmada exprés

Un dels moments més memorables de l’Agermanament que va tenir lloc a Vinaròs el passat 9 d’octubre va ser quan Xisco i Xesca van decidir improvisar una ensaïmada a partir d’una punta de pasta que rondava per l’obrador de Ca Massita i sense destí  conegut. Si, senyores i senyors, en una estona es van inventar una mena d’ensaïmada express que estava de la muerte!

Xesca va agafar el tros de pasta en qüestió, el va partir en dos i els  va esterirar fins que la va fer literalment transparent. Llavors, una la va farcir de cabell d’àngel i l’altra amb sobrassada. Tot seguit, va començar a enrotllar sense parar fins que va obtenir un caragol de pasta perfecte. L’espectacle em va semblar tant sorprenent, tan fascinant, tan autèntic -tan bèstia, al cap i a la fi- que vagi decidir enregistrar una bona estona del treball de paciència i precissió que Xesca va executar amb una habilitat admirable… El resultat el teniu aquí a sota, en forma de superproducció cinematogràfica: Tot enrotllant l’ensaïmada…

El mèrit de l’ensaïmades que ens vam menjar és doble. En primer lloc, perquè Xesca i Xisco es van liar a fer l’ensaïmada sense saber molt bé quina era la pasta que empraven. En tot el cacau que es va muntar a Ca Massita aquell dia, ni tansols van tenir esma de preguntar-ho. De fet, a hores d’ara ningú sap quina pasta era, encara que tot apunta que era una mica de massa de cóc dolça.

En segon lloc, el mèrit és deu al fet que l‘ensaïmada és una pasta que necessita…48 hores de fermentació! Si, tu, si! Dos dies fermentant! La cara que va posar Nasio, el trebellador de Ca Massita, quan Xesca li va dir deixa poc espai a dubtes: és un temps gens habitual a les fleques. Si més no, a les valencianes del segle XXI. Ho sigui, una autèntica passada. En canvi, els dos mallorquins il·lustres van decidir (per benefici de bona part dels assistents) a arriscar i posar tot el seu saber fer per regalar-nos una versió express: tot just va fermentar un parell d’hores…

IMGP6125.JPG
Increïbles els "tubs de sobrassada" a l'interior... | Olletadeverdures.cat

Després d’haver provat la meravella que ens van donar a menjar, em moro de ganes per provar-ne una de tradicional feta amb tota la fermentació: deu tenir un sabor impossible d’oblidar! La que vam provar, a ulls d’un públic catalano-valencià molt inexpert, era excel·lent: saborosa, cruixent, deliciosament greixosa. Oh!

En fi, ja veieu que l’agermanament va donar per molt. Com voleu que no us explique coses, encara que faci ja gairebé un mes???

Salut!

Massitet

P.S.: Sou melassa puta, òstia!! 😉

Anuncis

13 thoughts on “Xesca, Xisco i l’ensaïmada exprés

  1. Veurel’s fer amb la operació ensaïmada va ser un dels highligts de la jornada, valga’m Deu.
    Els que teniem pressa no la vem poder tastar, així que estem pendents d’un segòn agermanament per rescabalar-nos de l’escomesa… 😀

  2. Doncs ja sabeu… posau data i forn que jo agaf un avió “en na i menos”.
    Tanta sort que la pasta va ser dolça i no de pa!
    Creis-me que a Mallorca n’he menjades de moooolt més dolentes que aquesta! Per ser el que era, va sortir melassa puta!

  3. Hola colla!
    Què valenta eres MaryLou! Jo, després del què es veu al vídeo, pagaré el que calgui per comprar-les, però fer-ne… I la de sobrassada prova-la! 😉

    Starbase, ja has vist la resposta de Xesca! jajajaj I tens raó: la part de l’ensaïmada va ser realment brutal. Brutaaaaaaaaaaaaaaaaal!!! 😉

    Lola, veig que eres una dóna amb molt bon gust! Benvinguda, doncs! 😉

    Xesca, prenc nota de la proposta i em crec el què em dius: és que la que vau fer estàva moooooooooolt bona! Bona, bona! Insisteixo: ja suspiro per venir a Mallorca… 😉

    Xisco, el teu comentari és el que més m’agradat: va ser la màgia del moment, estic amb tu! I la música es taaaaaaan xula! Tota és molt xula, però no em va costar gens triar: la que em vas recomenar tu!!!

    Sandra, va ser una passada veure com la feien i després poder menjar-la tot comentant-la amb els autors. Aquests coses no tenen preu…

    Estimats, moltes gràcies per passar a veure el xiringuito, per la companyia i pel bon rotllo…

    Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s