Dinant a casa de la Remei: festa grossa!

La Remei és una senyora que,entre moltes altres virtuts, cuina molt bé. I nosaltres hem tingut la grandíssima punyetera sort que la germana de Kissumenja i el fill petit de la Remei s’han enamorat i han format una parella. Això ens ha permès gaudir de la seva cuina i de la seva companyia, cosa que mai agrairem prou a aquesta parelleta! 😉 Vosaltres també la coneixeu: és qui ens va passar la recepta de les pomes del relleno que tant us van agradar! Doncs la Remei feia temps que ens volia convidar a dinar a casa seva. I clar, vist el precedent,  nosaltres no ens hi vam resistir gens…

Resulta que la Remei, el seu marit i cinc parelles més d’amics han creat un grup gastronòmic que té el (genial) nom de La colla del plat fondo. Més o menys un cop al mes es reuneixen per dinar i cada vegada, seguint un estricte ordre de torns, cuina una de les parelles. Precisament, a la Remei li tocava cuinar aviat  i va aprofitar per practicar amb nosaltres el menú que tenia previst per als del plat fondo…

Entrants de festa grossa…
Aquests del plat fondo no s’hi posen per poca cosa, així que el dinar va ser quantiós i de nivell. Com no podia ser d’altra manera, segurament… Així que vam gaudir d’un primer plat format per quatre entrants: uns alvocats farcits boníssims, uns bolets saltejats amb alls estupendos (encara era primavera, quan vam fer l’àpat), un pastís de verdures que a més de bonic era deliciós i uns boquerons en vinagre fets per la matexia Remei que estaven de la muerte!

Dinar_Palau_1703.jpg
Quatre entrants de diumenge "mudat". O no? | Olletadeverdures.cat

Tot estava molt bo, però servidors de vostès es queden amb els boquerons: durs, tersos, amb el gust just de vinagre! Massitet va aprofitar la proximitat d’una de les safates plenes d’aquestes filets de plata per repetir fins que va sentir, fins i tot, un pèl de vergonya… Ara, si torna a tenir ocasió, tornarà a fer-ho, sense dubtar!

I un platillo de luxe
Després d’aquest festival (mar i terra, peix i verdures, autòcton i exòtic) va venir el plat fort: platillo de conill amb farcellets de col. Mireu quin bé de Déu! El mateix Josep Pla hagués ressucitat si hagués sentit l’oloreta que sortia de la cassola mentre feia xup-xup!!  No debades la Remei és del pais petit d’en Pla, l’Empordanet, i l’escriptor era un fervent consumidor d’aquests guisats…

DSC_0100.JPG
Un platillo de l'Empordanet per no parar de sucar! | Olletadeverdures.cat

Cuit a l’antiga, amb paciència i cassola de ferro colat. Ja li hem demanat a la Remei que ens faci arribar la recepta, perquè era genial. Nosaltres, que som uns fans irreductibles dels farcellets de col, vam descobrir que n’hi ha de farcits de carn (que es solen servir sols) o fets nomes amb la verdura (que solen acompanyar guisats de carn, com era el cas). Com podeu suposar, ja li hem demanat les receptes de les dues variants… De postres ens van cruspir uns brunyols de l’Empordà fets a casa que eren, literalment, addictius. Chapeau, que diuen a l’altra banda de frontera!

Si algú està pensant en agenciar-se a un altre fill o filla de la Remei i l’Esteve, ja em sap greu dir-vos que estan els dos pillats. Així que haureu de buscar una altra alternativa per tastar els plats d’aquesta (molt) apreciable cuinera de l’Empordanet…

Salut!

Massitet i Kissumenja

Anuncis

9 thoughts on “Dinant a casa de la Remei: festa grossa!

  1. És un menú de categoria aquest.

    Jo he de reconeixer que faig molt poc conill i tot i que m’agrada moltíssim. La proposta de la Remei és boníssima i el puntet de fer-ho amb la cassola de ferro colat ja demostra de estem parlant d’amor a la cuina i als sabors intensos.

    Només puc fer que treure’m el barret devant la cuinera i alegrar-me per vosaltres que heu tingut la sort de compartir amb ella aquests plats. I la sort de compartir-ne més en el futur, que encara mola més 😀

  2. Hola estimats!
    Moltes gràcies per visitar-nos, com soleu fer regularment! Aquest cap ens fa especial festa, perquè ens agrada molt veure que us interessen els plats de la Remei. Creiem que és un clar exemple de les moltes grans cuineres cassolanes que omplen el país però que mai reben un reconeixement més enllà de la seva familia (això, amb una mica de sort!).

    Això de les receptes ho hauré de negociar, que La Colla del Plat Fondo són molts celosos de les menges que es regalen! jajajaj No patiu, que parlaré amb Remei a veure que podem fer…

    Besets a tots, estimats i estimades!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s