Àtica revolution

Quan vas molt a un lloc, t’hi sents ben tractat, menges més que bé (ja ho hem dit vàries vegades) i tens la sensació que s’alegren de tornar-te a veure, no pots evitar posar-te molt contenta quan et diuen que a) tenen pàgina al facebook, i b) estan planejant fer cursos de cuina. Àtica revolution! Tota aquesta informació en un moment! Quasi ens agafa un síncope de tanta felicitat!

Pel tema del facebook vam estar contents perquè som curiosos de mena i ens agrada tenir tanta informació com sigui possible dels llocs que ens agraden, què s’hi fa, què es planeja, què hi diu la gent… I què dir del tema dels cursos???? Resulta que són tan bona gent que t’ofereixen aprendre a cuinar allò que tan a gust menges a casa seva!

5 de juliol: l’estrena
La seva i la meva! No sé com són els cursos de cuina perquè… sí, ho confesso, no hi he anat a cap!, però us haig de dir que si tots són com el que va fer el Borja m’he perdut uns moments molt interessants. Si ell estava nerviós no se li notava gens tot i ser el primer grup a qui feia el curs. Jo no ho estava 😉 , al contrari, relaxada, gaudint de les seves explicacions i babejant amb les olors que s’hi van barrejar. Quina delícia!

Curs_Atica.jpg
Tot a punt per començar | Olletadeverdures.cat

Només entrar ja vaig veure que en la organització no tenia res a envejar a d’altres docents més experimentats: una taula amb tots els ingredients i estris necessaris, una placa portàtil d’inducció de cara als assistents i les cadires en forma de U per tal que no perdèssim cap detall, i unes taules al mig per anar posant els plats acabats. A més, sobre cadascuna de les cadires hi havia una mena de portafoli amb el seu bolígraf corresponent i les receptes que estàvem a punt de veure elaborar (i degustaaaaaaar!!).

D’acord. I els plats?
A quina hora hem de sortir d’aquí?vaig pensar en veure que la llista era de cinc plats. D’acord que no havia assistit a cap curs de cuina ni cuino massa, cert, però això no treu que no vegi que cinc plats no es fan en una hora… El secret, però, era que mentre n’estava preparant un, podia deixar marinant un altre o escabetxant unes verdures.

La llista de plats és la següent:

  • Salmorejo amb ou de guatlla i pernil
  • Gaspatxo de poma amb sardina marinada
  • Salmó marinat amb ceba tendra i vinagreta de taronja
  • Amanida de pollastre en escabetx suau de verdures
  • Steak Tartar

Els que ja havíem tastat ja sabíem que són deliciosos i els que no només van servir per confirmar que aquest noi sap cuinar mooooolt bé. Ara ja sabem que a banda de les visites impulsives que fem, també n’haurem de fer alguna de programada per poder tornar a menjar aquella meravella d’Steak Tartar.

Segur que us heu adonat que no n’hi ha cap que sigui calent. Això vol dir que a més de ser uns plats molt gustosos són d’aquells que pots deixar preparats hores (o un dia) abans, cosa que et permet estar amb els convidats tota l’estona i no entrant i sortint de la cuina.

DSC_0055.JPG
Els últims detalls | Olletadeverdures.cat

Final de festa amb doble regust
Doble perquè, d’una banda,  el curs es va acabar degustant els plats que el Borja havia estat cuinant davant nostre amb tanta gràcia i savoir faire. Sento dir que no vaig estar atenta a les últimes frases que va dir, hipnotitzada amb allò que veia damunt la taula i rodejada de bones oloretes. Tenia els coberts a la mà i l’únic que podia pensar era en aixecar-me i ratificar que a l’Àtica s’hi menja d’allò més bé.

Per l’altra banda, vam sortir amb l’ego una mica pujat, tot s’ha de dir, en veure la reacció de dos dels assistents quan es van assabentar que nosaltres érem els autors d’aquest blog. Resulta que coneixen el Restaurant Àtica a partir d’un post que vam publicar aquí i això en va fer molt feliços. Si aquest espai serveix per coses com aquesta, ja en podem estar ben contents!

Kissumenja

Anuncis

10 thoughts on “Àtica revolution

  1. Quin goig, poder veure com es fan les delicadeses! De València en destacaria les del Riff, un restaurant inquiet com pocs. Gràcies per compartir-ho. Àtica; m’ho apunte per al proper viatge a Barcelona.
    Besets

  2. Realment va estar molt be, es veien les ganes de donar a conèixer els plats que ens han enamorat de la cuina de l’Àtica, sense problemes i amb tots els seus secrets… La sardina, el salmó… MMmmmmm… Ara cal trobar la cansalada pel salmó…

  3. Hola Queti B.! He entrat a la pàgina del restaurant i déu n’hi do com es mouen! Ja tens raó, ja! Acabem de fer un intercanvi perquè jo ja m’he apuntat el Riff per a la propera baixada a València! 🙂 Trobo que és molt bona la idea de fer cursos de cuina als mateixos restaurants: si hi has anat, saps què trobaràs i que t’agradarà; si no, és una manera magnífica de conèixer el que fan. Visca els restaurants moguts!

    La companyia també va estar molt bé, Sara Maria! Et vas apuntar al de pasta??

    Un gran LUXE, Francesc! Insisteixo en la idea que us heu d’apropar a aquest petit restaurant de barri. Petons!

    Aquí hi ha un enllaç amb informació sobre el proper curs de cuina que faran. És sobre pasta. Especialment per al Ricard. Ara no podràs dir que no ho sabies, el que no sé és si encara hi ha places!
    http://www.facebook.com/home.php?#!/event.php?eid=126632307375617&ref=mf

    Petonets a tothom!

  4. No conec l’Àtica, però doneu massa pistes bones i saboroses, bona gent, com he d’anar a BCN hi acudiré a sopar i ja us ho contaré a setembre, ara me’n vaig a estiuar a la mar, sense mòbil, sense Internet, sense contactes, només bona música, bons llibres i bona companyia. Que l’estiu us siga lleu, bells companys.
    Perla

  5. La veritat, estimats, és que va ser una estona excel·lent!
    Vam aprendre a fer algunes de les coses que més ens agraden de l’Ática (eixe Salmorejo! eixe salmóóóóóóóóóóó´!!!) i a sobre ens ho vam passar molt bé. Per no dir, òbviament, que vam sopar estupendament! Tot, per 25€??? Algú ho pot millorar???

    Besets, estimats!

  6. Perla, bonica!
    Molt bones vacances! A vore si en tornar te puc explicar alguns dels plats que ens has proposat i que encara tinc pendents de fer! Que tenim una homenatge al Cabanyal pendent! 😉

    Bones vacances, bonica!

  7. Ricard, no fa gaire he vist que el curs estava complert, t’hi has pogut apuntar? Ja ens explicaràs què tal!

    Doncs l’Àtica s’ha de conèixer, <b perla. Bon estiu per a tu també!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s