Sopem en bloc II: el retrobament

El passat divendres 28 de novembre la comunitat gastroblocaire catalana vam fer el segon sopar en bloc. Aquest cop l’afluència va ser molt menor: la baixa en massa dels enoblocaires es va notar força quantitativament, ja que al primer sopar n’eren una dotzena. Compromisos previs van fer impossible que altres blocaires no poguessin assistir. En tot cas, una mostra molt ben assortida (i ben divertida!) de gastroblocaires ens vam trobar al Nonell Restaurant de Barcelona, a tocar de la catedral.

Repetidors i noves incorporacions
vieira_crema_patata En la vessant social del sopar, hi vam acudir uns quants repetidors del primer (Òscar, Manel, Mar, Sara Maria, Tiriti, Xavi i Rosa Maria, i Massitet) i tres noves incorporacions (Arantxi i Juan; i Kissumenja, de la qual per fi la comunitat gastroblocaire va comprovar que existia i no era un recurs narratiu de Massitet…). Vam riure molt i estic segur que des de les taules del voltant opinen que massa. Definitivament, els gastroblocaires tenim quatre característiques bàsiques a banda del gust per menjar bé: parlem molt, riem molt, ho fem en veu alta i fem mooooooooooooooooooltes fotos als àpats. Redéu, quants de flaixos! Oi, Sara Maria?

verduretesLa nit vas ser divertida (seure al costat del Tiriti és garantia d’anècdotes descollonants!) i el gust per retrobar-nos i conèixer-nos amb els nous va fer que passes volant… El fet de ser poca gent tenia un gran avantatge i és que ens va donar l’oportunitat de parlar tots més entre nosaltres, una de les coses que no va acabar de funcionar en la versió extended que va ser el primer sopar: gairebé més de trenta. Cinc (Mar, Tiriti, Manel i nosaltres dos) vam aguantar per fer un ginotiquet com Déu mana, encara que la intenció de fer-lo al Boadas ens va durar 3 segons, temps necessari per veure que no hi cabíem amb comoditat… Les risses van continnuar fins les dues de la matinada.

La part gastronómica: resturant correcte amb bons plats
El Nonell Restaurant va ser un lloc ben agradable i encertat per la trobada que vam fer. El nivell de la cuina va ser força correcte, sense gaires innovacions ni estridències (entenguis en sentit positiu, si us plau). La tapa d’entrada, una vièria amb crema de patata, semblava indicar que el sopar tenia un potencial espectacular. Però el conjunt de plats es va mostrar irregular, amb alguns clarament prescindibles (el salmó, que podeu veure en aquesta foto: bonic però sense sabor), uns altres força correctes (els nyoquis i les verdures, que il·lustren el post) i el gran guanyador indiscutible, per unanimitat (crec) i sense competència: l’ànec, que podeu veure just aquí a sota..

anec_amb_pomaCom diu Mar en la seva crònica, pell cruixenteta, interior melòs i una potència de sabor que lligava molt bé amb la poma i la pera que l’acompanyaven. Bó, molt bó. Els postres, amb un gran nivell: gran la crema especiada i gegant el coulant de xocolata amb gelat de toffee. Gran tancament que en el meu cas va anar de menys a més: verdures – ànec – coulant. Si els voleu, la Sara Maria ha posat el nom complet dels plats al seu post.

coulantPer beure, una carta una mica justeta de vins ens va permetre beure un Castell del Remei Gotim Bru modest però segur, amb equilibri entre fruita, acidesa i un pèl de fusta. Fresc, gustós i fàcil. I un Viñas del Vero Gewürztraminer dolcet i llèpol que es bevia molt, massa, fàcilment (oi, Mar ;-)). van acompanyar molt correctament els plats. Per acabar l’apat, ens vam apalancar amb diverses ampolles de Vi de gel de Gramona (una de gewürztraminer i dues de Riesling). Equilibri entre dolçor i acidesa, una mica de complexitat aromàtica i un gust intens i llarg. Què bons són aquests vinets i que bé anaven amb la crema (no tant amb el coulant)! i que com acompanyen mentre la fas petar a la sobretaula… Tot per uns 40 euros, preu clarament inflat per les botelles de vi que ens vam arrear: el preu sense vi era de 28 euros!

El resum de tot plegat és molt fàcil de fer i és el següent: quan Sopem en bloc III?

Salut!

Massitet (kissumenja va moooooooooooooooooooooolt atabalada).

P.S.: Totes les fotos dels plats les podeu trobar aquí. Com sempre, podeu usar-les al vostre gust sempre que en citeu la font…

Anuncis

4 thoughts on “Sopem en bloc II: el retrobament

  1. Ehhhh, a veure què es pensarà la gent! Que jo sóc abstèmia de tota la vida i no he suportat mai el Gewürztraminer :-b L’ànec haurien d’elevar-lo als altars…

  2. Hola cuiners vermells!! A veure si us recupereu aviat i ens veiem les cares! Sort que ara ja tinc testimonis de la meva existència, que si no em començaria a preocupar!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s