Concurs de cuina aplicada al llagostí

El proper dilluns 22 setembre tindrà lloc al meu estimat Vinaròs la sisena edició del Concurso Nacional de Cocina aplicada al langostino de Vinaròs (us ho poso en castellà perquè és veu que es el nom oficial de la cosa. Com que és nacional…). Com ja us vaig explicar en un altre post, el meu poble passa per ser, des del punt de vista gastronòmic, la capital d’aquest marisc. I per donar-li difusió (al llangostí i al poble), es va posar en marxa aquest concurs. És cert, però, que la intenció també és aproximar a la ciutat noves tendències culinàries, cosa que ja em sembla bé i (ja) una mica necessari…

La part més divertida de la cosa, des del meu punt de vista, és que enguany podré estar-me tot el dia al poble i veure com els diferents cuiners van preparant els plats. I, encara més divertit, enguany podré asistir al sopar que es monta el mateix dia 22 i que prepara el restaurant que va guanyar el  l’any passat. Enguany cuina Juan Pablo Bassi, cuiner argentí del restaurant donostiarra Mirador de Ulia. He buscat informació sobre el cuiner per on veure per on va, i solament he trobat una referència a un pintxo de panceta confitada que es veu que va triomfar a un concurs de pintxos de Valladolid. Per cert, que és un dels plats que també va presentar al concurs de cuina aplicada al llangostí, secció plat lliure. Mandra? Confiança en el plat? En tot cas, el pintxo en qüestió té una pinta impressionant… A veure si us puc dir algua cosa el 23!

Massitet

Anuncis

7 thoughts on “Concurs de cuina aplicada al llagostí

  1. Però vosaltres no us caseu d’aquí a quatre dies!!!!! I encara tindràs temps d’anar a veure el concurs????
    Per cert, estic de sort, abans d’ahir van inagurar una botiga de delicatesses a Sant Feliu amb gelats del Sandro entre un munt més de coses fantàstiques!! Ja no hauré d’esperar a anar a Barna ……..:))

  2. Hola Xaro!
    Efectvament ens casem el dissabte 27 a Vinaròs i jo ja m’hi quedo Vinaròs des de divendres 20… A més, està tot enllestit. Solament ens hi hem de posar!

    I felicitats per la nova botiga a Sant Feliu: segur que en gaudiràs molt! jejejejeje

  3. Hola Gemma!
    És que Xaro és molt bona observadora!
    Moltes gràcies pels ànims! La veritat és que ens ho agafem amb força calma. D’entrada, festa de comiat de “solters” dissabte tot el dia i part de la nit! jajajaja

    Salut!

  4. Enhorabona!!!
    Ja podreu posar la foto oficial a Olleta…
    El dia 27? A on? A quina hora?
    No tranquils, que al convit no hi anirem… però sí que ens agradaría que ens ho conteu TOT ( el que es pugue explicar…)
    Bona festa i bona cuina!
    Neus.

  5. Hola Neus!
    Moltes gràcies pels bons desitjos!
    Fem la cerimònia a les cavallerisses de l’Ermita de Sant Sebastià, a Vinaròs. El convit el fem en dos temps. Un pica-pica a la plaça de la mateixa Ermita i sopar (marisc més carn; tradicional) a l’Hotel Roca, que és la referència per celebracions de la meva familia…
    Així que si voleu venir a fer una copeta de cava i un trocet de coc de tomata a l’Ermita… 😉
    I no preocupes que farem foto oficial i també dels plats del sopar!! jajajaj

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s