Cafeïna barcelonauta

Kisumenja i un servidor no som, la veritat sigue dita, una grans coneixedors del café. Vull dir: no coneixem gaire les principals zones productores, ni tampoc les característiques diferencials d’un o altre tipus de cafe. Tampoc entenem gaire del tast de café: ens agraden o no ens agraden. Punto pelota. De fet, sempre el prenem amb llet. Ara bé, si que sabem com ens agraden els cafés per prendre amb llet: amb una mica de cos, no gaire àcids i, en el cas de Massitet, no massa aspres. Que no rasquen massa, vamos. Partint d’aquesta base, hem anat fent al llarg dels darrers mesos una recera que ens ha dut a trobar tres cafés que ens agraden força.

Trio d’asos

Tots els cafés que us explicarem avui són tots de petit comerç, la majoria dels quals torrats per ells mateixos i molts al moment. Ho sigue, que avui no parlem de grans productors ni de marques comercials. A més, en tots els casos hem demanat específicament cafés per prendre amb llet, de manera que sempre hem seguit el consell dels propis venedors. De tots aquests, els tresque més ens agraden són aquests:

  • La mescla de la casa de Cafés el Magnífico, una botiga especialitzada del Born i que per nosaltres és el millor del trio d’asos que preferim (de la botiga n’hem parlat aquí).
  • El Café Natural Selección Gran Sabor de La Portorriqueña, una altra botiga especialitzada amb més d’un segle d’història situada al Raval, en concret al carrer de Xuclà.
  • El Café Selecció Natural de Cafés Caracas, una petita cadena de cafeteries que comercialitzen cafés i on aquest ja el publiciten clarament com el més addient per al café amb llet.

El que més consumim és el tercer i el que menys el de Cafes el Magnífico. Encara que aquest darrer és el que més ens agrada, la botiga ens agafa fora de ma i solament el comprem quan anem al Born. Cada cop prenem més el de La Portoriqueña, que de fet s’ha convertit en punt de pas obligat en la meva excursió setmanal a la Boqueria. El de Caracas també el prenem molt perquè tenim una botiga relativament a prop a Gràcia.

Per arribar a aquesta llista hem tastat també d’altres que, sí bé no són cafés dolents, no ens agraden tant com aquests. Hem provat, doncs, la famosa mescla de la casa de la mantequeria Can Ravell i la del Colmado Quílez. També hem tastat la de Casa Gispert, una de les nostres botigues preferides de Barcelona. En aquest darrer cas ens sap greu que no guanyés, perquè anàvem prediposats a incorporar-lo a la nostra dieta diària. No hem pogut provar, en canvi, una de les mescles amb certa fama: la del Colmado Murria. Resulta que no molen el cafe i te’l venen en gra. I com nosaltres (encara) no tenim molinet…

En fi, aquesta seria la nostra selecció. I vosaltres, quin café és el vostre preferit? Gràcies!

Massitet

10 pensaments sobre “Cafeïna barcelonauta

  1. El meu és el Brasil, i el compro a Cafés la Portorriqueña del carrer Xuclà (és al costat de casa). M’encanta la botiga, amb la seva olor a café acabat de torrar…

  2. Ahí va otra herejía: yo he sido abducido por el lado oscuro de la fuerza: tengo una cafetera Nespresso desde hace algo más de un año, y desde entonces todos los demás cafés me parecen malos… Aparte de lo fácil que es limpiarla, la máquna prepara unos cafes sensacionales, por sabor, cuerpo, aroma y crema. Absolutamente recomendable.

  3. Ho sento, no comparteixo la vostra afecció per les cafeteres tipus nespresso… Els cafès que encapsulen són bons, però prefereixo el gust d’un Brasil o un Colòmbia…

  4. Jo també m’he passat al “lado oscuro” però cada migdia me’n prenc un en una de les cafeteries Novell i és boníssim. Abans de tenir la Nespresso el comprava mòlt a la mateixa cafeteria…

    I un secret (segur que ara ja estic al lado oscuro del tot): l’ICE LATTE d’Starbucks em xifla 🙂

  5. “Luke, soy tu cafetero”
    Feta la broma fàcil (a mi això em matarà, ja ho veig venir…), gràcies a tothom per haver deixat aquests comentaris i haver obert un debat sobre la qüestió del café… Per cert, perdoneu el silenci d’aquests dies: com podeu comprovar amb el darrer post, em estat uns dies a la capital del que queda de l’Imperi…

    La veritat és que nosaltres no tenim a casa una Nespresso… perquè no ens capa a la cuina! Què vull dir: els cafés que he provat m’han agradat força, fonalment per les raons que descriu en Juan K. Ara bé, tingueu present que nosaltres no som uns grans entesos en café, cosa que ajuda a matisar l’afirmació que faig. Entenc que si fossim més avançats, pot ser no pensaraiem en la Nespresso i si en una bona màquina per per expressos com cal… Ens perdones el pas (potencial) al lado oscuro, Sara Maria? 😉

    Sara Maria, la propera vegada que vagi a La Portoriqueña demaré el Brasil. Creus que serà malbaratar-lo si el prenem amb llet? Ja saps com van les coses per aquesta casa nostra…

    Sobre l’Starbucks, he de reconéixer que com a heretgia està molt bé. Gairebé al nivell del McDonald’s!!! jajaja A mi, la veritat, no m’ha agradat de convèncer res de les (poques) coses que he provat… Igual segueixo la teva heretgia un dia, a veure que passa 😉

    Salut!

  6. Jo també l’acostumo a prendre amb llet!! Per cert, estic d’acord amb la Gemma, l’únic que aconsello de l’Starbucks (a menys que us agradi el cafè america aigualit…), és el l’Ice Latte, ara a l’estiu va d’alló més bé!

  7. Massitet: a mí tampoco me cabe la Nespresso en mi inmensa cocina. ¿Solución? Compré un mueble pequeñito sólo para ella. Ahora, en el comedor, tengo un exclusivo “rincón del café”… 😀

  8. Hola Juan K!
    Esta idea del “exclusivo rincón del café” me parece muy interesante! Creo que ya tengo “excusa” para caer en el lado oscuro!!! jajajaja
    Por cierto, que estos dias la gente nos pide que regalos queremos para la boda… y creo que vamos a pedir una Nespresso! 😉

    Salut!

  9. Pues nada, déjate seducir por el lado oscuro. Yo me tomo un café por la mañana, justo antes de ir a trabajar… ¡Qué bueno! 🙂

    Por cierto: te recomiendo que la cafetera tenga bandeja para calentar tazas (como por ejemplo ésta). Las Nespresso no preparan cafés muy calientes (¡como debe ser!), pero en invierno, las tazas frías hacen que la temperatura del café sea demasiado baja, por lo que se agradece que éstas estén calentitas.

Deixa una resposta a gemma Cancel·la la resposta