Dinar a Vinaròs un dia d’examen

El mes de juny de cada any a Vinaròs es fan proves de la Junta Qualificadora de coneixements del Valencià. Això, dit així, certament no té cap relació amb la cuina ni amb la gastronomia. Però quan es sap que centenars de catalans principatins acudeixen al poble a fer les proves la cosa canvia de carís. Resulta que la genial i popular Generalitat valenciana no reconeix els títols de català expedits per la catalana. Però la del Principat, en canvi, sí que reconeix els atorgats per la valenciana. Per tant, els catalans que vulguin tenir un títol vàlid als dos territoris han de venir al País València. I Vinaròs és el poble més proper al Principat on es fan examen. Per tant, el poble s’omple de principatins que volen examinar-se… i dinar! Les proves són al matí o a la tarda, amb la qual cosa d’una manera o d’altra molts opten per dinar al poble. Si sou dels alumnes que veniu a Vinaròs, aquest post està pensat per recomenar-vos uns quants llocs on poder menjar.

Tapetes i/o dinaret informal
Si voleu un dinaret informal a base de tapetes, les opcions que teniu són nombroses. Sobretot si busqeu peix i marisc de la zona, el producte estrella del tapeig clàssic (i tòpic?) de Vinaròs.  El Bar Folet i el Bar Puerto estan a la zona portuaria i treballen producte de molt bona qualitat, cuinat de manera senzilla (planxa, fregit, bollit) però ben bona i a preus moderats (sobretot si veniu de Barcelona!). Molt a prop d’aquests dos, que estan paret amb paret, està Casa Lina amb la mateixa oferta. Són tots locals populars, sense pretensions i amb allò que es coneix amb el nom de tracte familiar. Uns bons musclos, un polp, unes navajes, unes almejes, xipironets menjats a les terrasses amb vistes al mar si fa bó i pareixereu uns vinarossencs autèntics!

Si busqueu alguna coseta més que només productes del mar, també hi ha opcions. D’entrada, recomenaria el Bar Nou, al mig del poble i un dels nostre preferits: gairebé no fallem mai quan anem al poble. Podeu trobar una referència sobre que hi ha a la nostra secció de Tapes, pintxos i platillosA la zona del passeig jo us recomaria el Cop de Mar, que s’autoanomena taller de tapes i aporta alguna cosa més que producte de mar: diverses amanides divertides i originals, tapes clàssiques i d’altres més atrevides. En aquests locals a hi ha una mica més de sofisticació i trobareu un tracte més professional (per entendre’ns…). 

Si voleu un entrepà interessant no deixeu d’anar al Matuca: entrepans acabats de fer amb nom originals i combinacions de les més clàssiques a les atrevides. Si ja busqueu alguna cosa menys nostrada, rotllo pizza, la més fàcil de trobar i amb bona fama és la Mistral, al passeig. Si us interessa la botiga – degustació gourmet del poble (llegiu això i això altre), aleshores heu d’anar a la Bodegueta, molt a prop de l’Ajuntament. Tret d’aquest darrer (per raons òbvies), podeu dinar per 20€ com a molt.

Una bona taula? Restaurant, peix i/o arròs 
Si ja sou de seure amb calma per entaular-vos, aleshores teniu diverses ofertes també concentrades al passeig marítim. En tot cas, ja us aviso ara: a Vinaròs és dificil trobar un lloc de certa qualitat i que no t’ofereixi marisc, peix i arròs. Jo no me cansaré mai de recomenar La Isla, del qual trobareu aquí més informació. Al mig del poble hi ha Casa Pocho, del qual sempre trobareu bones referències, entre les quals la meva: el seu producte és excel·lent i tenen plats com el polp amb ceba que posen la pell de gallina.  I a la zona del port, però ja cap a les drassanes, hi ha El Bergantín, amb prestigi guanyat amb els arrossos i un bon producte del mar. Davant d’aquest teniu La Taverna, amb vistes al port i un bon lloc per fer el café després de dinar o la primera copa després de sopar

Al mateix passeig hi ha restaurants amb força renom, com el Vinya d’Alòs o El Faro (aquest també és famós per la factura…), encara que jo no els conec personalment perque no em fa falta ;-).  En tots aquests restaurants trobareu bon peix, bon marisc i bon tracte, a més de preus força raonables pel que fa a la qualitat preu. N’hi ha de més elevats (El Faro, en menys mesura Casa Pocho) i de preus més ajustats (La Isla té una relació qualitat preu brutal!).

En tot cas, teniu present que a on es fan les proves està fora del poble i a prop solament podreu dinar al bar de l’Hospital Comarcal. Vosaltres mateixos, però jo no hi aniria: per la mala qualitat del menjar i pel mal tracte. Esteu avisats… I d’altra banda, si aneu cap al port o el passeig marítim, tingueu que està en obres i hi ha parts tallades al trànsit.

En fi, ja veieu que hi podeu trobar per Vinaròs. Si us dineu alguna coseta en aquests llocs, ja em direu el què. Val?

Massitet

One thought on “Dinar a Vinaròs un dia d’examen

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s