Més de cinquanta gastroblocaires.cat

Aquesta setmana, gairebé dos mesos després d’haver posat la secció en marxa, hem superat els cinquanta enllaços a l’apartat gastrosfera.cat. Sí, amiguetes, pel cap baix som 57 gastroblocaires! I que consti que encara no hi som tots: tinc encara mitja dotzena de blocs pendents d’enviar un mail o deixar un comentari per demanar-li el vistiplau…

Per als qui no sabeu gairebé de què va la cosa, això de gastrosfera.cat és una de les pretensions d’aquest bloc: recollir tots els blocs de cuina escrits en català que coneixem i posar-los a disposició de tots els qui vulguin utilitzar-los. Teniu aquest recull a la columna esquerra del bloc. Per cert, si teniu un bloc on parleu de cuina ( de manera monogràfica o amb certa regularitat) i us fa gràcia constar en aquest recull, no dubteu en dir-nos-ho, eh?

SI al proper Sopem en bloc acudim tots, acabarem necessitant un saló d’aquests per banquets!

Massitet

Anuncis

14 thoughts on “Més de cinquanta gastroblocaires.cat

  1. Hola Massitet,

    Em penso que la cuina vermell reuneix els requisits que demanes. Si vols visitar-nos i incloure’ns en la teva llista de blocs en català, ja ho saps, pots comptar amb nosaltres. Gràcies per tot i enhorabona per la feina feta!
    Txell I Kike

  2. Hola Txell i kike!
    Felicitats pel vostre bloc, que ja conec…
    I tant que recolliu els criteris! De fet, m’adono amb el vostre comentari que encara no us havia inclòs a la secció! Perdoneu pel oblit, perquè de fet és un oblit…

  3. Massitet no te tomes a mal el comentario, nos conocimos en sopenenblog.
    Mi opinión es que el idioma no es tan sustancial, a mi me parece mas lógico hablar de blogs en Catalunya que de blogs den catalán. En mi caso tengo ya unos añitos y no sé escribir bien en catalán.
    Un abrazo

  4. Hola Ester!
    Moltes gràcies per la teva felicitació. L’efusivitat sempre ajuda a continuar endavant!

    Ignacio, no m’ho prenc gens malament. “Para gustos, colores” que dieu en castellà. I per a opinions les de tothom, inclosa la teva i la meva. Ara, el que no estic gaire d’acord és que sigui més “lògic” un criteri territorial que no pas el lingüístic. Perquè? En aquesta línia, solament una idea: Perquè el criteri ha de ser Catalunya i no tots els territoris de parla catalana? És un exemple, eh?

    D’altra banda, aquesta secció va sortir una mica de rebot: kisumenja i un servidor, especialment jo, volia disposar d’un directori on trobar tota la gent que parla d’una cosa que m’apassiona (la cuina, la gastronomia) en la meva llengua, que és el català. I llavors vaig pensar, perquè no el socialitzes? De passada, contribueixo a fer visible la meva llengua (minortizada, amenaçada en alguns àmbits) i contribueixo per via inderecta a fer una cosa que ja havies pensat quan vas posar en marxa el bloc en català: aportar el meu granet de sorra a la normalització del català.

    Tot això des d’una decisió absolutament personal, crec que molt responsable. Igual que hi ha gent que pensa que el millor es fer directoris territorials, jo penso que és més interessant el lingüístic: si algú vol “cuinar” en la seva llengua, té un lloc on trobar diverses opcions.

    Per cert, que si algú s’anima a fer el directori dels blocs de Catalunya, el felicito per avançat. I efusivament, com ho ha fet la Ester…

    Espero que se m’hagi entès i, sobretot, que s’entengui que ho faig des de l’estima que em mereix tot gastroblocaire i sense ànim de ferir a ningú. En tot cas, vull que tot s’entengui des de les opcions personals: la que nosaltres em pres, i les que qualsevol pugui prendre.

  5. Amic Massiet,
    Gràcies per incloure’ns en aquesta llista tan fantàstica. Estem totalment d’acord amb tu pel que fa a la llengua.
    Ànims i molta sort. Ah! Gràcies a la teva feina de formigueta em descobert blocs que no coneixiem, i aixó sempre be de gust.
    Fins ara!

  6. Massitet, gracias por tu comentario. Tienes razón en que puede ser tan lógico un criterio territorial como uno de idioma. También estoy de acuerdo en que la lengua catalana está amenazada en mucho ámbitos y que es bueno buscar opciones para defenderla. Así que entiendo tu propuesta como perfectamente válida. Solo que, a mí que soy bilingúe excepto en la escritura, me da pena quedarme fuera.
    Por otro lado pienso que mejor me hubiese estado callado porqu mira que comentario han puesto en mi blog:” Com pot anar de sensible algú que té aquest despreci total per la llengua i cultura del nostre país?” Me alucina y me entristece sobretodo porque no tiene ninguna razón.
    Cosas de la vida, por eso aprecio doblemente tu comentario que es absolutamente pondferado,.
    Gracias otra vez.

  7. Hola exiliats! Espero que el midwest us sigui ben profitós! Ja que esteu fora de casa, que sigui per bé. I gràcies per compartir amb nosaltres les vostres experiències allà. Si o, quan vaig ser tres mesos a Euskadi tot em semblava curiós i trobava a faltar ingredients i plats catalans, no vull ni pensar com deu ser el “cultural gap” amb els USA!!!!!

    Ignacio: no et pots ni imaginar com em sap de greu el comentari que t’han deixat al bloc. De debó, voldria fer-te arribar el meu respecte i la meva solidaritat. Estic d’acord amb tu: amb el poc que et conec, sé de sobres que no et mereixes -sota cap concepte- aquest comenteri. De debó que ho sento molt…

  8. Sara Maria!
    Moltes gràcies de nou per tornar a venir-nos i deixar-nos un comentari tan agradable… Ets una autèntica vitamina blocaire! 😉

    Cuiners vermells: des d’aquí us fem arribar la nostra enorme enveja per la cuina tan guapa que teniu! jejeje
    Moltes gràcies, també, pel vostre comentari. No sabeu com ens alegra ser d’utilitat als nostres visitants. Al final, si fem tot això és precisament per a que serveixi a d’altres.

  9. Caram! Doncs si que n’hi ha una bona colla! Jo em sento una mica l’aneguet lleig perque tots poseu receptes fantàstiques i haurieu d’haver vist quins xurros em surten de tant en tant!

    Però si el meu bloc sobre horts urbans ajuda una mica a que algú s’animi a fer una amanida del que sigui amb un tomàquet amb gust de tomàquet de debó, me n’alegro molt de que m’hàgiu inclòs en la Gastrosfera!

    Salut companys!

  10. Els Tupperistes ens sentim molt orgullosos de ser inclosos en aquesta llista de magnífics blogs! Gràcies al vostre recull hem conegut grans blogs de grans persones i de grans cuiners i, més val dir-ho, ens han conegut! Us prometem seguir treballant per encabir les vostres receptes en les premises tupperites!

  11. Amics tupperistes: Moltes gràcies pel vostre comentari i sobretot, pel vostre treball d’adaptació de receptes. No dubteu que un servidor, tupperista heterodox, us seguirà amb interès per aprofitar la vostra experiència i coneixements…

    Salut i tupper!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s