Un any cuinant olleta

Avui fa un any que vam posar en línia Olleta de verdures. Va ser un arrencada modesta, amb una mena d’anunci. No va ser fins una setmana després que vam penjar el primer post amb una mica de xixa. Llavors va venir una temporada una mica friki: una primavera especialment enfeinada va donar pas a un estiu sense ordinadors, espatllats (les màquines no va soportar el ritme primaveral!!!). No va ser fins la tardor, fins al novembre de 2007, que la cosa va agafar embrenzida. O sigui, que ha estat una mena de naixement per etapes, de petits passets del quals el del 6 d’abril de 2007 solament va ser un res més que una incipient arrencada…De tota manera, creiem que sense aquest primer passet, res de la resta hauria vingut. Per això celebrem ara el nostre aniversari!!!

Un any ben intens
La veritat és que aquests 12 mesos han estat molt intensos: sona a tòpic, però és veritat!! Només cal tenir present que en aquest any de funcionament ha tingut lloc el primer Sopar en bloc, sense cap mena de dubte una fita per ell mateix. I nosaltres vam ser-hi. També hem descobert abundants blocs i n’hem vist nèixer un munt en català, una de les raons que ens va portar a fer el nostre: aportar una peça a la construcció de la gasrosfera.cat. O sigui, una modesta aportació a la normalització d’aquesta llengua nostra. I darrera dels blocs hem trobat, també i sense buscar-ho, bones persones amb les quals hem pogut crear ciberrelacions ben gratificants….

Però sobretot, aquest any ha canviat la nostra relació amb la gastronomia. I no solament perquè ara ens passem el dia fotografiant plats i productes!! Sempre ens havia agradat menjar i beure bé. A Massitet sempre li ha agradat cuinar. Kisumenja s’ha llençat a cuinar més amb reeixides aportacions a la cuina de casa. Però això d’explicar el que fas i el que saps és més complicat: has de ser saber de què parles i ser ben clar. Massitet, per exemple, ha après un munt de coses que havia oblidat o mai havia sabut de la cuina tradicional vinarossenca o, fins i tot, del forn de la seva familia. Però sobretot, sobretot, hem après també que no pots explicar, donar a conèixer una cosa, si no en saps les coses bàsiques, les essencials. Per això, aquest bloc és sobretot un aprentatge. Quantes coses hem après preguntant per fer un post més entenedor!

Visites, comentaris, top five i bottom five
En aquest any, doncs, hem escrit coses que han agradat a la gent que vol saber coses sobre cuina i ha vingut a posar la cullera a la nostra olleta: 15.726 visites en aquest temps!. Hem publicat 62 posts, la gran majoria a partir de novembre de 2007, que han donat lloc a 201 comentaris. No totes les entrades han tingut el mateix èxit i podem identificar un top five, els cinc més visitats, amb un líder destacat absolutament inesperat:

  1. Bunyols… de Quaresma o per Quaresma? (1092 visites)
  2. Sopem en bloc I: les imatges (345 visites)
  3. Rostit de galtes de porc (239 visites)
  4. Pintxos, tapes i platillos (209 visites)
  5. Mones, micos i farinades (182 visites)

També hem tingut posts que els han mirat… nosaltres mateixos? Perquè tenir un post penjat des de fa gairebé mig any que ha rebut 3, 4 o 5 visites no té cap altra explicació! Aquí està el bottom five d’Olleta. Surten coses curioses!

  1. Bon any nou euskaldun (2 visites)
  2. El millor pintxo del viatge (2 visites)
  3. Acomiadant l’estiu (5 visites)
  4. Un mosset interessant (5 visites)
  5. Una baixa lamentable (6 visites)

A més d’aquests, també hi ha posts que ens hauria agradat que tinguessin més visites, com per exemple el dedicat a les farinades de repassos (31 visites) o les croquetes de rap que es va currar kisumenja (58 visites), tots dos escrits amb molta il·lusió però que han punxat una mica. Què hi farem, no es pot guanyar sempre! jajajajajajaja

Una nova pàgina

Per a celebrar l’aniversari hem acabat de pulir i penjar una de les pàgines que teníem promeses de fa temps, la de comerços i mercats on ens agrada comprar. La teniu a dalt de la foto de la nostra cuina desendreçada que encapçala aquest bloc i podeu arribar-hi punxant aquí. Aviat tindrem la de restaurants, però és que resulta que ens costa consensuar: la llista és llarga i no acabem de tallar-la a 13 ni d’ordenar-la. Esperem que aquesta setmana d’aniversari la tindrem llesta…

Moltes gràcies a tots els que ens heu visitat durant aquest any i en especias a tots els qui ens heu deixat comentaris. No vegis com anima veure que et llegeixen i, a sobre, aportes alguna cosa a la gent!!! Gràcies, de veritat!

Anuncis

12 thoughts on “Un any cuinant olleta

  1. Ei, moltes felicitats! I per molts,molts anys! Us prenc la paraula d’això de fer un dimecres (o dissabte) de Glòria, que em fa ilu conéixer la Kisumenja!

  2. Moltes felicitats per l’aniversari. Estic d’acord que l’existència d’un bloc propi t’ajuda (i molt) a millorar i a continuar aprenent, sobre tot si, amb tota la tranquilitat, pots preguntar a persones que en saben més i que estan tan predispusades a donar-te un cop de mà. A mi m’està passant una mica això que expliqueu, mi fixo molt més en el que em possen per davant als restaurants i m’he acostumat a anar tot el dia amb la càmara de fotos al bolso. Continueu així que us necessito!

  3. Sempre seré una novata…ho reconec, però prometo apendre, i algún dia espero sorpendre’m…com vosaltres que fa poc que us he descobert….i em sorpreneu cada dia!
    Gràcies per ser-hi!

  4. Hola, hola!
    D’entrada, moltes gràcies a tothom per aquests missatges tan agradables. Insisteixo, és molt més bonic fer tot això quan hi ha gent que et mostra tan de carinyo i tant d’interès per les coses que vas escribint….

    Mar, quin dia et va bé?

    Gemma, amb lectores com tu qualsevol deixa d’escriure. Seria una gran pena!

    Sara Maria: la Botifarreria és un bàsic imprescindible! Ja el tenim a la llista i han de passar cosses molt grosses.

    Plugim, que bé que també visquis així el bloc. Per mi és clarament la millor manera d’aprofitar-lo. Si a sobre interessa a lectors, la cosa ja es posa espectacular! A més, crec que hi ha moltes coses a fer sobre gastronomia a Internet, o sigui que tenim camp per córrer i espai per centenars de corredors! I, per encara fer-ho més bonic, aprenem a valorar millor el què comprem i el que mengem…

    Ei, Marta… Quin missatge més bonico, que diem al meu poble… Jo crec que la gràcia està en ser sempre un novell, un aprenent, quan encara tens capacitat de sorprendre’t, de conèixer coses noves i de veure les coses des d’una mirada inesperada…

    Continuem, doncs!

  5. moltes felicitats!
    per algú que té un bloc des de fa menys d’un mes, un any sembla una eternitat, de manera que si l’heu pogut aguantar i seguiu amb ganes de fer i d’aprendre, és un estímul per als altres.
    això: felicitats i que no decaigui

  6. Des del cafè de nit (Josep i Glòria) ens afegim a les felicitacions pel vostre aniversari. Curiosament, el vostre blog fa anys el mateix dia que jo (Glòria), encara que jo n’he fet algun més (no gaires més, eh?).

    Fins aviat

  7. Hola Josep i Glòria!
    Moltes felicitats, Glòria! Segur que no són gaires més, els que fas tu! 😉
    I moltes gràcies per la felicitació i pel missatge tan cordial!

    Massitet

  8. Hola Manel!
    Perdona la impertinència de no haver-te agraït el comentari fins ara. Senzillament, se’m va passar per alt. Moltes gràcies, de tot cor! Que tu ja saps que es veritat això que et dic… 😉

  9. Hola Lurka!
    Moltes gràcies, de veritat! Ja saps que ens molta il·lusió aquest comentari teu!
    i moltes gràcies per dir-nos que millorem: ho intentem cada dia una mica més.

    Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s