Els nostres bunyols

Com ja vaig explicar en el post que vaig dedicar fa unes setmanes als bunyols de Quaresma, nosaltres no tenim una recepta pròpia per fer aquestes boletes fregides dolces. Per tant, aquest any que m’ha sorgit amb intensitat la curiositat per aquests dolços, he fet una mica de treball de camp per trobar un lloc on comprar uns bons bunyols de Quaresma per integrar-me una mica mica més al Principat… Aquests que us destaquem són, doncs, els nostres bunyols per Quaresma.

bunyols_escriba.jpgSense voler-ho, i com un reflex més de la disjuntiva entre bunyols de vent i brunyols de l’Empordà, els dos millors bunyols que he trobat per Barcelona són cadascún d’una mena. Els de vent que m’han entusiasmat són els de la Pastisseria Escribà, al cor de la Rambla i ja ressenyada en aquest bloc per destacar-ne els panellets. Són flonjos i sabrosos, amb el sucre gruixut que cruix contrasta amb l’esponjositat de la pasta. Amb un subtil gustet anisat no gaire marcat. Boníssims, de debó!

bunyols_viladecans.jpgEls millors brunyols de l’Empordà els he trobat, sense esperar-m’ho gaire a una petita pastisseria de Vallcarca que es diu Viladecans i que fa uns dolços excel·lents. Són originaris de Girona i d’allà han portat un bon grapat de receptes, entre les quals la que avui ens interessa. Són densos. Però no us enganyeu, no són gens empalagosos ni tampoc pesats, encara que són difícils de qualificar de lleugers. Ara bé, no us imagineu un dolç sec i compacte: al poc de posar-se al boca esdevenen melosos, amb una presència major d’anís que els dóna un toc molt fresc. A la Viladecans en tenen una versió farcits de crema pastissera que és molt destacable, encara que sols ja valen prou la pena. Com es bunyols_quaresma_crema.jpgveu a la foto, oblideu-vos de la dieta perquè això no es pas per addictes a postres lleugeres…

A mi, personalment, m’ha agradat més la versió empordanesa, i prometo que no hi te res a veure l’origen empordanès de Kisumenja! En tot cas, tots dos mereixen una excursioneta a qualsevol de les dues pastisseries.

Massitet

Anuncis

4 thoughts on “Els nostres bunyols

  1. Je je je , a mi també m’agrada fer treballs de camp d’aquest estil 🙂
    Aquest cap de setmana hi havia diverses fires dels brunyols (a pobles empordanesos) i allà també hauries flipat…
    A mi m’agraden molt els bunyols de vent amb gust d’anís… i no cal que vagin farcits de res, tots sols estan boníssims!

  2. A l’Empordà encara hi ha moltes famílies que per Setmana Santa en fan a casa… i els congelen i en tenen per tot l’any. Alguns agosarats s’atreveixen amb les innovacions: un trosset de xocolata negra a la massa abans de fregir el bRunyol… i Mmmmmm…. 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s