Micuit, poma i ceba caramelitzada

Encara que sembli mentida pel títol, aquest post és per socialitzar una recepta de croquetes. Sí, sí, una croqueta de fetge gras micuit, ceba i poma caramelitzada!! De fet, és una recepta que ja vam prometre fa molt de temps, poc després de parlar del mític (a casa nostra continua sent-ho) I Concurs Interamiguetes de Croquetes. Amb aquesta recepta va concursar Ximet, que solament s’apropa als fogons mitja dotzena de cops a l’any, cinc de les quals per fer els seus (també mítics a casa nostra) brownies. Total, que quan va arribar per participar al concurs (a sobre ens havia dit que no s’hi apuntava!) ens va deixar amb cara de “com s’ho ha fet??” i salivant…

I diu que són fàcils!! El que és difícil és encertar la combinació, Ximo!

Ximet diu que les croquetes aquestes són fàcils de fer. Jo amb això puc estar més o menys d’acord: com veureu tot seguit, es fan com unes de normals i corrents. Ara bé, jo crec que la dificultat i per tant el mèrit d’aquestes croquetes és la combinació d’ingredients. O no hi esteu d’acord? A mi, francament, no se m’hagués ocorregut en la vida fer-les amb aquests components. Ara, us puc donar fe que s’ha de donar les gràcies a qui hagués pensat la barreja! En tot cas, aquí va la cosa explicada en paraules del nostre autor:

Per una banda fas la beixamel: lo típic, fregir una ceba grossa amb mantega i després a poc a poc afegir-li farina i crema de llet”. Aquí jo faig un matís: “lo tipic”, per mi i diverses fonts consultades, és fer la beixamel amb llet sencera i no pas amb crema de llet. Però aquí el mestre ens diu que millor amb crema de llet. Doncs crema de llet!”Per una altra banda, en una paella fregeixes una mica més de ceba i quan ja està dauradeta li posem una poma a daus petits i al gust li vaig afegir una miqueta de sucre (l’última vegada també algú va comentar de posar-li un rajolí de vi). Llavors li afegisc tot seguit, sense cuinar gaire la poma, el micuit i el desfaig bé. Dos o tres minutets i ja ho tenim. Per desfer-ho bé ho vaig pasar pel túrmix i després ho vaig afegir a la beixamel“.

I ja està, tu! A que són fàcils? Si les proveu ho confirmareu! Ja ens ho direu, val?

Anuncis

One thought on “Micuit, poma i ceba caramelitzada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s