Nous ingredients a l’olleta

Fa un temps que un servidor i kisumenja estem preparant una sèrie de canvis i d’innovacions al nostre bloc. Podríem haver esperat a fer el nostre aniversari (falta ben poc) per anar introduint els nous ingredients que incorporem a l’Olleta. Però la veritat és que ja teníem ganes d’anar penjant nous continguts i, també, incorporant nous apartats. Aquí teniu una petita descripció sintètica dels canvis que, ja avui, podeu començar a veure.

13 recomenacions, en 3 camps
Aquest és probablement el punt en què portem més temps treballant. De fet, una de les coses que teníem clara quan vom posar aquest bloc és que hi posaríem recomenacions sobre llocs on ens agrada anar a menjar i a comprar productes gatronòmics. El primer que podeu trobar, a la barra de navegació que hi ha a sota de la foto de capçalera, és la recomenació de tretze llocs on anar a menjar tapes, pintxos i platillos. Els propers dies o setmanes incorporarem la llista de recomenacions de restaurants i la de comerços, en dues pàgines diferents. I per què tretze? Doncs perquè per nosaltres és un número molt significatiu i, al contrari que la tradició, és una xifra que ens ha donat sort. En tot cas, és un número que ens dóna bon rotllet. Sobre el criteri de les recomenacions, ho expliquem al principi de cada pàgina, encara que ja us ho diem ara: són llocs que ens agraden per raons molt diverses i no hi ha un sol criteri per fer la llista… O sigui, un clàssic de la crítica gastronòmica…

Nova estructura de categories
A poc a poc, també anem canviant les categories per ordenar els posts. La primera categorització la vam fer com el bloc: improvisant, sabent que algunes les teníem clares i d’altres intuitivament, en funció de com anàvem pujant coses. Total, que ara ja tenim més clar de què volem parlar i, també, de com ho volem organitzar. Per tant, això s’anirà traduint en noves categories tal com les anem emprant i re-categoritzant les entrades que ja tenim penjades.

Gastrosfera.cat
Una de les coses que teníem molt clares quan vam començar aquest bloc és que volíem contribuir, amb tota la naturalitat del món, a la normalització de la llengua del nostre país. Això es podia fer, enteníem, per dues vies: la primera, escrivint el bloc en català; la segona, incorporant una secció que reculli tots els blocs de cuina en català que coneixem. És per això que molts dels que ens llegiu, gastroblocaries.cat, heu rebut aquests dies un correu electrònic o heu trobat un missatge al vostre bloc on us demano permís per incloure un enllaç a l’Olleta. Gràcies per la paciència! Per cert, si voleu constar a l ‘apartat i no hi sou, si us plau feu-nos-ho saber que ens farà molta festa poder incorporar-vos! Podeu trobar l’apartat a la columna dreta del bloc.

Quan vaig començar a fer servir el terme gastrosfera estava convençut que jo l’havia tret d’algun lloc. Quan he cercat d’on vaig treure el terme… resulta que solament em trobo a mi mateix. Solament el Gourmet de Provincias fa servir en un post el terme gastroesfera (amb”e” després de gastro), però més o menys en les mateixes dates que jo vaig començar a fer servir. O sigui, que crec que no m’ho he copiat de ningú. Tot això no ho explico per tirar-me floretes com a creador de neologismes: ho dic perquè si algú ha emprat o empra aquest terme i considera que el va crear, que no es pensi que li he manllevat sense reconèixer-li!! Que m’ho digui, ho demostri i ho corregiré… En tot cas, el “.cat” del final és per marcar clarament la intenció de la secció. i Això sí que té una font d’inspiració clara: la secció del bloc d’en Camil que es diu “fogons.cat”. Em sembla genial, aquesta denominació…

En fi, esperem que gaudiu de les noves seccions i que us resultin força útils!

Advertisements

6 thoughts on “Nous ingredients a l’olleta

  1. Martunis, no pateixis, Massitet és l’alma mater d’aquest bloc. De fet, també dels canvis. Els dos, però, estem encantats que decideixis passar per aquí quan vulguis.
    Fins aviat!

  2. Hola Maica!
    I nosaltres estem encantats de poder incloure’t!

    Hola Judith!
    Moltes gràcies! En acabar de fer aquest comentari incloc el vostre pa amb tomàquet! Per cert, no pateixis pas: no hi ha res que em doni més plaer que apredre de l’altra gent i poder explicar d’on ho he après! 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s