Espinacs. Com els vols?

Quan era més petita li deia a la meva mare “demà no t’aixequis d’hora que jo ja faré espinacs”. Què mona! Com que treballa en un restaurant i a l’hora de dinar no hi era, s’aixecava més d’hora i ens deixava el dinar preparat. A mi em feia il·lusió ajudar-la i, total, fer uns espinacs és la cosa més fàcil del món.

Versió 1: Espinacs amb all, xoriç i ou
Es bullen els espinacs que, quan era petita, eren del congelats de Findus. En una paella hi posem una mica d’oli, sofregim els alls i hi afegim el xoriç tallat petitó. Hi posem els espinacs (que hem deixat escòrrer molt bé després d’haver-los bullit perquè si no se’t poden arribar a cremar les celles!!) i finalment hi afegim un ou batut i remenem.

Versió 2: Arriba Massitet a la meva vida
Mateix procediment però ell posa tot (excepte l’ou) en un plat per anar al forn. Hi trenca l’ou a sobre i cap a dins. A vegades també hi posa formatge. El toc del cuiner de casa meva. 😛

Versió 3: Ja no ens agraden els congelats i, a més, canviem els ingredients
Ara ja hem entrat en la gamma dels espinacs frescos (i quina diferència!). Atenció: els congelats que poses a bullir són els mateixos que et menjaràs. Però els frescos nooo!!!! La primera vegada que els vam fer vam haver d’improvitzar un segon plat perquè allò es va quedar en tapeta. En fi, que posem, en aquest ordre, bacon, all, panses i pinyons en una paella amb oli. Després hi afegim els espinacs (aquesta vegada sense bullir, que són frescos). No sé si es veu a la foto, però aquests els vam acompanyar amb una hamburguesa de la Botifarreria de Santa Maria (el Born).

Tinc un dubte: aquests últims són els que se’n diuen “a la catalana” o és una versió?

Els millors espinacs frescos que hem tastat fins ara? Els de Cal Neguit. Sí, sí, els dels alvocats!!

kisumenja

4 pensaments sobre “Espinacs. Com els vols?

  1. Hola Jordi!
    Gràcies pel teu comentari. A mi, que fa temps que cuino aquests espinacs, també em semblava que el bacó no era gaire català o, en tot cas, em semblava poc ortodox.
    Ara bé, avui he fet una cerca per internet i he trobat alguna recepta d'”espinacs a la catalana” que incloia pernil. Ara bé, també n’he trobat alguna solament amb alls, panses i pinyons…

  2. Suposo que la cansalada viada és la versió nostrada del bacon, oi? Amb aquests plats suposo que el que passa és que no existeix “la recepta” i que a cada casa es fan d’una manera.
    Per cert, quina terra més bonica la garrotxa!!

Deixa una resposta a kisumenja Cancel·la la resposta