Agenda gastronòmica 2008

Estic al sofà amb el portàtil a la falda i Massitet està al meu costat. Aquests són els seus comentaris:

-Jejejej! mira, les fires gastronòmiques de l’abadejo.

-Ui! L’allioli de codony, això vull provar-ho.

-Bunyolada popular a Calellaaaa! Aquí es pot anar en un moment…

-Ai, el Firacòc! Aquí hi hem d’anar, a Tàrrega.

I molts d’altres que ara no cal escriure perquè suposo que ja us podeu imaginar com li ha agradat l’últim regal que li he fet. La veritat és que l’agenda gastronòmica 2008 (del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, de la Generalitat de Catalunya) és una mina pel que fa a Fires i Trobades Gastronòmiques de tota mena. Això sí, s’ha de tenir molt de temps per seguir-les totes!! També conté receptes, informació sobre aliments, rutes com la de l’oli i la del formatge dels Pirineus i curiositats diverses com la de les confraries gastronòmiques.

Permeteu-me, ara que arriba Sant Sebastià, que escrigui sobre una curiositat sobre aquestes confraries. Per si de cas algú s’enfada, que quedi clar que aquest text no és meu, que està extret de l’agenda gastronòmica (pàgina del 19 de gener, per a més informació):

Les confraries gastronòmiques són una tradició gairebé perduda però no pas inexistent. Es dóna en alguns pobles del Pirineu. De totes elles, la confraria de Sant Sebastià al Pont de Suert és la més antiga i popular. Va ser creada el 1503 pel rector de Sirès després d’un brot epidèmic sorgit a la vila. La seva funció inicial era la d’enterrar els morts fins que la construcció d’un cementiri amb nínxols féu innecessària aquesta missió. Des d’aleshores els més de 400 confrares es reuneixen durant tres dies cada mes de gener en les festes de Sant Sebastià per celebrar una festa gastronòmica (…).

Pot ser no és la curiositat més curiosa, però m’ha fet gràcia escriure aquesta, que Massitet i jo tenim un què amb el Sant. En fi, que ara ja és tard i vol ploure. Bona nit, mainada!

kisumenja

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s