El millor pintxo del viatge


Ara que la sang ja ens arriba al cervell, després d’uns quants dies (per no dir setmanes) amb tota la sang concentrada a l’estómac per poder pair tot el que hem menjat i begut, podem descriure i comentar com ens ho hem passat de bé menjant aquest Nadal, amb especial atenció al viatge Euskal Herria. Per a que vegeu com ens ha agradat tornar al nostre segon país, el primer post de l’any el dediquem al millor pintxo que ens hem cruspit navegant entre Bilbo i Donosti.

Peus de porc amb fetge gras fresc a la planxa

Per si amb el nom de la cosa i la foto no en teniu prou, us ho explico: peus de porc sense os i premsat, jo diria que lleugerament rostits o passats per la paella, acompanyats de fetge gras a la planxa, tot amanit amb sal grossa i pebre. Per acompanyar, una reducció de vinagre balsàmic força suau que ajudava a desengreixar la boca, que se’t quedava tancada quan se’t posava el greix del pintxo als dos llavis. Feia temps que no em menjava una tapeta / pintxet /platillo tan contundent i tan sabròs. Brutal


Ens el vam menjar el dia que estàvem a Donosti al Astelana 1960, just a una de les cantonades de la Plaça Major. Molt recomenable, amb una barra molt ben assortida on predominen els mi-cuits i els farcellets amb pastes diverses (al web hi trobareu fotos abundants del lloc i de la barra…).

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s