Fa un mes que no faig gaspatxo perquè s’ha acabat el mes de setembre. Això continua igual que quan vivia amb els meus pares: quan començava l’escola ja sabia que no hi trobaria més aquesta “sopa” ( així li diuen alguns) a la nevera. He escrit sopa entre cometes perquè una sopa no te la veus quan arribes de jugar amb els amics, quan arribes de marxa, com si fossin unes postres o fins i tot substituïnt l’aigua a l’hora de dinar. A casa meva això era així, a qualsevol hora, sobretot el meu pare i jo, obríem la nevera i au!, un, dos, tres gots… Uns addictes! Val a dir que igual sí que és una sopa però nosaltres… en fi!
La veritat és que a la cuina intento entrar-hi ben poc però quan hi entro acabo passant-m’ho bé. I per alguna raó que desconec m’agrada fer gaspatxo. Deu ser pels records de casa, de l’estiu? O deu ser perquè em recorda que la meva mare va començar a fer-lo a uns 1000 kms d’aquí?
Cada cop que l’he fet ha estat a ull, però l’última vegada vaig pensar que era millor posar les coses primer en una balança per complicar menys la vida a qui volgués intentar-ho, no?
- pa sec (60 grs.)
- pot gran de tomàquet sencer pelat (aprox. 500 grs.)
- pebrot verd (50 grs.)
- cogombre (180 grs.)
- aigua (3/4 de litre)
- 1 all
- sal
- oli
- vinagre
Primer es deixa en remull el pa i quan està tou hi afegeixo la resta dels ingredients i bato amb la turmix. No hi ha més, és ben senzill. Com a tot arreu, les proporcions són les que jo faig servir, però aquí cadascú pot dir-hi la seva, que aquí està part de la gràcia. Si hi poseu més aigua quedarà menys espès, igual que si hi poseu menys aigua. I etcètera…
Sigueu… Anava a dir que sigueu benevolents amb els comentaris que feu a aquest meu primer post però no ho diré. Jejjeje, ja ho dit! No, millor dic que gaudiu de la lectura com jo he gaudit escrivint.
Paul Simon de fons…